ACTE TRACTAT VINCULANTDel 15 al 19 d’octubre es va realitzar la 4a sessió del Grup de Treball Intergovernamental sobre Empreses i Drets Humans del Consell de Drets Humans de Nacions UnidesEmpreses i Drets Humans del Consell de Drets Humans de Nacions Unides. Tres anys després de la primera reunió i amb un esborrany sobre la taula continuen les reticències de la Unió Europea per a l’aprovació d’un Tractat Vinculant per a les empreses transnacionals, en matèria de respecte dels drets humans. El Grup català d’Empresa i Drets Humans, del qual Justícia i Pau en forma part, ha participat novament en aquesta quarta sessió el grup, tant en les sessions de treball dins les NU com als actes paral·lels de la “Setmana de mobilització dels pobles"mobilització dels pobles".

El 29 d’octubre Lafede.cat acollirà un acte públic per parlar de les negociacions i on intervindrà Pablo Fajardo, conegut advocat per haver guanyat una demanda milionària a Chevron-Texaco per contaminació de territoris indígenes, i un dels millors exemples de la impunitat històrica de les empreses transnacionals.

Us convidem a participar d’aquest acte, que porta per títol “On queden els drets humans quan es tracta del benefici empresarial? Lluites locals contra les transnacionals i camí global cap a un tractat vinculant a l’ONU”, i que es celebrarà el dilluns 29 d’octubre a les 19.00 de la tarda a la Sala d’actes de Lafede.cat (Carrer Tàpies 1-3, Barcelona).