CARTEL4ddhh1819El pròxim 14 de gener continuem amb el Cicle dels Dilluns dels Drets Humans que organitzem juntament amb Cristianisme i Justícia, Mans Unides, Càritas diocesana de Barcelona i el Grup de Juristes Roda Ventura. Aquesta conferència (la quarta del cicle 2018-2019) porta per títol "De la postveritat a la postdemocràcia" i tractarà la degradació de la qualitat democràtica de les societats occidentals arran de l'emergència de discursos i lideratges basats en la por i la manipulació de la informació. 

Al llarg dels últims anys és constatable un procés de debilitament general de la qualitat democràtica dels sistemes polítics occidentals. La política sembla convertida en un pur espectacle o una lluita descarnada pel poder. Creixen i arriben al poder nous lideratges populistes, sobre la base de discursos demagògics i basats en la por, impulsats per la manipulació de la informació que arriba l’opinió pública, on internet i les xarxes socials han adquirit una enorme influència i on el periodisme independent i rigorós sembla haver entrat en crisi. Com caldria configurar aquest nou context comunicatiu cap a la conformació d’una democràcia de qualitat i respectuosa dels drets humans?


Aquesta i altres qüestions seràn adreçades al llarg de la xerrada, que comptarà amb la participació de: 

Robert Fishman. Doctor en sociología per la Universitat de Yale i professor de ciències polítiques a la Universitat Carlos III de Madrid. És autor d'un llibre sobre la qualitat de la vida pública a Espanya titulat "Voces de la democracia".

Neus Tomàs. Subdirectora de eldiario.es i directora de Catalunya Plural. Especialitzada en la informació política, col·labora com a analista a diversos mitjans com: Tv3, La Sexta, Cadena Ser o Catalunya Ràdio.

La moderació de l'acte anirà a càrrec de Laura Aznar, sociòloga i periodista que forma part de l'equip de SentitCrític i col·labora a La Veu del Carrer. 

La trobada tindrà lloc el pròxim dilluns 14 de gener a les 19 h a la seu de Cristianisme i Justícia (Carrer Roger de Llúria, 13, Barcelona) amb entrada lliure. Per saber de què tractaràn les properes xerrades del cicle 2018-2019, podeu consultar Els Dilluns dels Drets Humans al nostre web.