DENIP logo 2El pròxim 30 de gener, Justícia i Pau estarem presents a les escoles catalanes per celebrar el Dia escolar de la No-violència i la Pau (DENIP) d'enguany. Aquesta diada fou instaurada el 1964 per Llorenç Vidal i se celebra cada 30 de gener, en commemoració de l'aniversari de la mort del Mahatma Gandhi. Al llarg d'aquesta jornada, escoles, instituts i centres educatius, juntament amb diverses ONG i entitats d'arreu del món organitzen diferents activitats per difondre els valors de la no-violència i la pau en l'àmbit escolar.

Per això -i com ja és habitual- durant el dia 30, els membres de Justícia i Pau Barcelona impartirem xerrades i tallers en diverses escoles del territori, sumant-nos a les activitats que elles mateixes ja organitzen dins dels seus centres. En aquestes xerrades i tallers es tractaran temes molt relacionats amb la pau, com ara la situació actual dels refugiats, la pena de mort, la tortura, la cultura de la pau i la situació a la República Democràtica del Congo (RDC) fruit de l'espoli dels seus recursos naturals, entre altres temàtiques presents, en les nostres campanyes i accions que organitzem a l'entitat. D'aquesta manera, durant el DENIP esperem presentar tots aquests temes socials a prop de 350 alumnes mitjançant 8 xerrades i 1 taller als diferents col·legis del territori.

Desitgem, doncs, que sigui una bona Diada tant per les ONG com per les escoles que hi participaran.

Si esteu interessats/des en conèixer les activitats que se celebren amb motiu del DENIP, podeu consultar aquest mapa col·laboratiu creat per FundiPau on es mostren les activitats que organitzen les diferents entitats i centres educatius.