diapo compEn el marc de la campanya #ConflictMinerals, Justícia i Pau ha desenvolupat una investigació sobre l’impacte social i ambiental de l’extracció dels minerals necessaris per la indústria electrònica. La recerca s'ha dut a terme en col·laboració amb l’empresa BetterChain i amb el suport de l’ACCD, l’ICIP i els donatius de les més de cent persones que van col·laborar amb la campanya de crowdfunding.

L'informe analitza l’impacte del sector de la mineria artesanal al territori de Lubero, al Kivu Nord (est de la República Democràtica del Congo) i les mesures d’acompanyament que ha de desenvolupar la UE en el marc de la normativa europea sobre minerals de conflicte aprovada l’any 2017.

La investigació aporta informació de valor i actualitzada sobre l’economia política d’una zona del Kivu Nord, Lubero, sobre la qual es disposa de molt poques dades, i ens permet concloure que cal seguir treballant per tal de minimitzar els factors adversos d’aquesta important activitat econòmica com la inseguretat, corrupció o la manca d’incentius per aplicar la diligència deguda amb l’objectiu que el sector de la mineria artesanal reverteixi en el màxim benefici per a la població local.

El proper dijous, 28 de març, viatgem a Brussel·les per presentar els resultats de la investigació en un acte conjunt de Justícia i Pau Barcelona i Justice et Paix de Bèlgica, que tindrà lloc a les 15h a la seu de Justice et Paix (Chaussée Saint-Pierre, 208).

Si voleu accedir al resum executiu de l’informe en castellà, feu clic aquí.

Si voleu accedir al resum executiu de l’informe en anglès, feu clic aquí.

LUBEROINFORMATIONCHANNEL comp