El pròxim 1 de juny tindrà lloc la Trobada Catalanobalear de Justícia i Pau que enguany acull la comissió de Terrassa.

L'acte, que porta per títol "De la frustració a l’esperança: avançant cap a nous estils i valors en la nostra pràctica política", se celebrarà a l'Escola Pia de Terrassa (Carrer del Col·legi, 12-14, 08221 Terrassa, Barcelona) i representa un espai de trobada i formació per a les persones membres de les diferents comissions de Justícia i Pau de Catalunya i les Illes Balears.

 

 

 

TEMÀTICA DE LA TROBADA

La majoria de ciutadans senten una gran frustració i desencís per com es desenvolupa la vida política. Avui la recerca del bé comú no sembla prioritària. La corrupció, la lluita descarnada pel poder, la política espectacle, la incapacitat dels partits polítics tradicionals per promoure la participació democràtica, la burocratització de les institucions o la complexitat creixent de la realitat social, provoquen una enorme desafecció social respecte de les institucions.

Alhora, constatem algunes tendències molt preocupants que darrerament van prenent força tot el món, com ara l’aparició de lideratges basats en el populisme, la manipulació de la informació i l’ús de la por; un replegament nacionalista insolidari que rebutja les persones immigrades, renega de projectes de cooperació internacional o del procés de construcció europea o que imposa coactivament unitats polítiques a minories nacionals; la proliferació d’accions, de discursos i fins i tot algunes lleis suposen un retrocés en els principis democràtics i en els drets fonamentals que han estat difícils conquestes històriques...

Davant d’aquest panorama, nosaltres no ens resignem. Reivindiquem l’acció política com una noble i necessària tasca de servei al bé comú. Volem fer visibles i promoure nous valors i nous estils per una acció política veritablement servidora de les persones, especialment de les que més pateixen, constructora de democràcies de qualitat i promotora de la pau i la solidaritat de la família humana. Vet ací el ferm compromís de Justícia i Pau.


PROGRAMA PROVISIONAL

9,15 h Acollida
9,30 h Inauguració i pregària inicial.
10,00 h Primera sessió. Una mirada a les actuals tendències de la pràctica política
11,30 h Coffee break
11,45 h Segona sessió. Nous valors i estils per una pràctica política servidora del bé comú
13,30 h Dinar
14,30 h Sobretaula: Compartim experiències de les comissions de Justícia i Pau de Catalunya i Balears
16,00 h Passeig pel centre de Terrassa fins a la Seu d’Ègara
17,00 h Visita guiada a La Seu d’Ègara. Conjunt monumental Segle IV. Nominat com a possible Patrimoni mundial de la Unesco)
18,00 h Acte simbòlic i pregària. Per una política al servei de les persones i del bé comú. Església de Sant Pere de Terrassa.

Aquest és un acte obert i en breu obrirem les inscripcions.