document 50e closeupDurant tot l'any 2018 hem celebrat els 50 anys de Justícia i Pau. Un total de cinc dècades dedicades al treball per la pau i la promoció i la defensa dels drets humans, la justícia social i la protecció del medi ambient.

Ja podeu consultar en línia, a través d'un interactiu, tota la informació relativa a les activitats dutes a terme per celebrar el cinquantè aniversari de Justícia i Pau i una selecció de la memòria fotogràfica de l'entitat.

 

 

Les celebracions amb motiu dels cinquanta anys de Justícia i Pau han arribat a la seva fi. Durant el darrer any, hem organitzat nombroses activitats que han servit per recordar les accions i campanyes més rellevants de l'entitat i alhora hem valorat i agraït la participació i col·laboració durant tots aquests anys de les persones sòcies, voluntàries, simpatitzants i treballadores que ens han acompanyat en aquest camí.

El tret de sortida a l'aniversari va tenir lloc al mes de febrer, amb una eucaristia i un dinar de germanor al Centre Cívic Pere Quart al qual van assistir més de 200 persones. Entre d'altres, ens hi varen acompanyar: persones sòcies, voluntàries, membres de diverses èpoques de l’entitat, l’alcaldessa de Barcelona Ada Colau i els bisbes Sergi Gordo i Joan Enric Vives, així com representants de diferents entitats amigues.

Per fer visible la trajectòria de l'entitat, vàrem elaborar l'exposició "Utopies que no ho són", inaugurada amb un acte públic a La Casa Elizalde en el mes d'abril i la qual han visitat més de 3.000 persones de 10 localitats catalanes.

També amb motiu de l’aniversari, vàrem acollir a finals de setembre la Trobada europea anual de Justícia i Pau, amb la participació de delegats i delegades de més de vint països. La trobada va ser inaugurada en una sessió solemne al Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, amb la participació del president de Justícia i Pau d’Europa i bisbe de Luxemburg, Jean Claude Hollerich, l’arquebisbe de Barcelona, cardenal Joan Josep Omella, i el bisbe acompanyant de l’entitat a Espanya, Sebastià Taltavull, així com del Conseller de Territori de la Generalitat, Damià Calvet. El president de Justícia i Pau d’Europa va ser rebut l’endemà pel president de la Generalitat de Catalunya, Joaquim Torra.

A més, durant tot l'any des de Justícia i Pau hem realitzat conferències i col·loquis per tota Catalunya, sovint acompanyant l'exposició, en els quals hem compartit el contingut de les campanyes més rellevants històricament i hem recordat totes les iniciatives conjuntes i xarxes a les quals ens hem sumat al llarg dels anys per unir esforços en favor de la pau i la defensa dels drets humans.

Tot plegat, ho podeu consultar en aquest nou document interactiu en línia, ara ja disponible a la nostra pàgina web.

 

 

portada document 50e

 

Paral·lelament, recordeu que a la web del 50è aniversari de l'entitat hi podeu trobar una línia del temps amb els esdeveniments més rellevants de l'entitat, els reconeixements i premis rebuts, les aparicions en premsa o totes les activitats organitzades al voltant de l'aniversari.