dilluns dh desembre miniEl pròxim dilluns 2 de desembre tindrà lloc la tercera sessió del cicle de conferències Els Dilluns dels Drets Humans, que organitzem juntament amb Cristianisme i Justícia, Mans Unides, Càritas diocesana de Barcelona i el Grup de Juristes Roda Ventura. Aquesta conferència porta per títol: "És compatible la presó amb els drets humans?".

Avui dia, les lleis contemplen encara com a càstig principal als delictes la pena de presó, sovint per períodes molts llargs o fins i tot de per vida, afectant milions de persones a tot el món. Ara bé, la llibertat és un dret humà fonamental, vinculat a la mateixa dignitat humana. A més, tots els estudis mostren que l’empresonament, sobretot quan és llarg, produeix perjudicis psicofísics molt greus a la persona i afavoreix l’exclusió social i les desigualtats, malgrat tots els esforços que es fan en favor de la reinserció. És legítim, doncs, recórrer a aquest càstig per prevenir els delictes? Podem reduir l’empresonament i avançar cap a l’aplicació de penes alternatives menys agressives? Podem imaginar un futur sense presons?

Aquestes i altres qüestions relacionades seran tractades al llarg de la sessió, que comptarà amb la participació de:

  • Mercedes García Arán, catedràtica de dret penal a la UAB.
  • Iñaki Rivera Beiras, director de l’Observatori del Sistema Penal i els Drets Humans.

La moderació de l'acte anirà a càrrec de Sònia Calvó, periodista de La Directa i codirectora del 30 minuts “Aïllament: la presó dins la presó”.

Com cada sessió, tindrà lloc a les 19 h a la seu de Cristianisme i Justícia (Carrer Roger de Llúria, 13, Barcelona) amb entrada lliure. Per saber quins temes es tractaran a la resta de sessions del cicle 2019-2020, podeu consultar "Els Dilluns dels Drets Humans" al nostre web.

 

3 CARTEL3ddhh1920 min