Pacte Nacional pel Dret a DecidirDavant el pensament que els cristians s'han de pronunciar sobre el moment que està vivint el nostre país, diverses entitats han fet una crida a entitats i moviments catòlics o d’inspiració cristiana a adherir-se de manera pública i conjunta al Pacte Nacional pel Dret a Decidir, constituït al Parlament de Catalunya per una àmplia majoria parlamentària, que ja ha rebut el suport de nombroses entitats de la societat civil. 

Aquesta adhesió l'han formalitzat amb un escrit adjunt (vegeu més avall) que, signat per totes les entitats que s’hi vulguin sumar, lliuraran al Parlament de Catalunya a finals d’aquest mes d’octubre.

Tots els grups i entitats que us vulguin sumar poden fer-ho enviant un correu electrònic a l’adreça Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. (fins al dia 25 d’octubre).

Les entitats sotasignants fins ara són:

Associació Cercle d’Estudis Conciliars
Claretians de Catalunya
Editorial, Llibreria i Distribuïdora Claret
Equips de la Pastoral Política i la Comunicació – Agencia de notícies Flama
Escola Pia de Catalunya
Federació de Cristians de Catalunya
Fundació Claret
Fundació d’Escoles Parroquials
Fundació Dr. Albert Bonet
Fundació Hospitalitat Mare de Déu de Lourdes
Fundació Joan Maragall
Grup Sant Jordi de Promoció i Defensa dels Drets Humans
Institut Superior de Ciències Religioses de Barcelona (ISCREB)
Junta directiva de la Unió de Religiosos de Catalunya
Justícia i Pau
Legió de Maria
Lliga Espiritual de la Mare de Déu de Montserrat
Moviment de Cristians de Pobles i Comarques de Catalunya
Moviment de Professionals Catòlics de Barcelona

Adhesió al Pacte Nacional per al Dret a Decidir d’entitats catòliques i d’inspiració cristiana

Catalunya viu un atzucac polític i jurídic des que el Tribunal Constitucional va amputar l’Estatut d’Autonomia de Catalunya del 2006, que havia estat aprovat pel nostre Parlament i ratificat per les Corts de l’Estat i per referèndum del poble de Catalunya.

El pensament social de l’Església il·lumina aquesta realitat amb l’afirmació del poble com a subjecte de l’autoritat política, amb la defensa la democràcia com a sistema i amb el reconeixement dels drets dels pobles i de les nacions, entre els quals el de l’autodeterminació.

Els bisbes de Catalunya, a Arrels Cristianes de Catalunya (1985) declaraven: “L'existència de la nació catalana exigeix una adequada estructura jurídico-política que faci viable l'exercici dels (seus) drets”. Més tard, en el document Al servei del nostre poble (2011), afirmen: “Avui s’han manifestat nous reptes i aspiracions, que afecten la forma política concreta com el poble de Catalunya s’ha d’articular i com es vol relacionar amb els altres pobles germans d’Espanya en el context europeu... defensem la legitimitat moral de totes les opcions polítiques que es basin en el respecte de la dignitat inalienable de les persones i dels pobles i que recerquin amb paciència la pau i la justícia.”

Així, doncs, en continuïtat amb la trajectòria d’arrelament al país i des del principis enunciats, les entitats sotasignants ens adherim al Pacte Nacional pel Dret a Decidir, constituït al Parlament de Catalunya per un bon nombre de forces polítiques i entitats de la societat civil.

Barcelona, octubre 2013