El passat 9 de juny morí, a l'edat de 92 anys, Ramon Soler i Vila, persona molt vinculada a Justícia i Pau i a entitats solidàries de Moià, ciutat que fa uns dies el va nomenar fill adoptiu en un acte presidir per l'alcalde de Moià i Arcadi Oliveres, president de Justícia i Pau. El funeral tindrà lloc el dimarts 11 de juny, a les 12 h, a l'església de Moià.

Soler tenia les arrels dels avis i pares a can Soler, casa amb 300 anys d'història on vivia actualment, després de passar-hi els estius de pràcticament tota la seva vida. Des de ben jove va enfocar la seva vida al servei dels altres ajudant en tot allò que estava al seu abast, col·laborant, entre d'altres entitats, amb Justícia i Pau. A Moià va ser el fundador -i posteriorment president- de la junta de la Llar dels Avets, entitat dedicada al servei i acolliment de disminuïts físics i psíquics. També va estar vinculat a Moianès Solidari, col·laborant en diferents activitats socials i culturals que s'han celebrat al poble. Paral·lelament, va ajudar a engegar l'escoltisme i ha organitzar festivals de música per aconseguir fons per a la Llar dels Avets.

Militant històric de Justícia i Pau

En el transcurs de l'acte d'homenatge a la seva persona, Arcadi Oliveres, president de Justícia i Pau, va destacar-ne tres aspectes. De primer va remarcar la família nombrosa que ha tingut -11 fills- i la dedicació i cura que n'ha tingut. En segon lloc, Oliveres va destacar el seu compromís social i l'entrega als altres en diferents apartats. I finalment, com a gran col.laborador de Justícia i Pau, de la qual fou membre de la Comissió permanent els anys 80 i esdevingué uns dels promotors de la primera campanya del 0,7 a l'Estat espanyol.

(una part d'aquesta informació s'ha extret del diari Regió 7)