Bales de gomaEl passat 6 de novembre, CiU i ERC van arribar a un acord pel qual els Mossos d'Esquadra deixaran d'utilitzar pilotes de goma abans del 30 d'abril del 2014, i que, fins aleshores, només s'utilitzaran aquests projectils en cas d'extrema necessitat. Per a la campanya "Stop bales de goma", impulsada per un grup de víctimes d'aquests projectils, amb el suport de Justícia i Pau, aquest acord suposa una victòria després de tres anys treballant per l'abolició d'aquests projectils. 

Fonts parlamentàries han explicat que l'acord preveu la "retirada efectiva i prohibició total" de les bales de goma abans del 30 d'abril, tot i que el text no apunta el mecanisme amb el qual substituiran aquestes armes.

Una reivindicació de la campanya "Stop bales de goma"

La campanya "Stop bales de goma" es va iniciar l'any 2010 per un grup de víctimes de bales de goma llançades per agents de policia, la majoria de les quals van perdre la visió d'un ull o van patir altres lesions molt greus. L'objectiu ha estat denunciar l'ús d'aquestes armes i demanar la seva abolició.

Justícia i Pau, des dels inicis, ha donat suport aquesta campanya. En aquest sentit, el director de l'entitat, Eduard Ibáñez, ha fer diverses compareixences sobre aquest tema al Parlament de Catalunya, davant la Comissió d'Interior. La darrera compareixença es va fer el 23 de juliol de 2013.