Arcadi OliveresEl passat 7 de desembre, el president de Justícia i Pau, Arcadi Oliveres, va rebre un premi de reconeixement a la seva trajectòria atorgat pel Fòrum Balsareny, coincidint amb la celebració del II Fòrum de Balsareny, la vila natal de Pere Casaldàliga. Oliveres va assegurar que “fa molt temps que he assumit les causes del Bisbe Pere Casaldàliga”. 

(Informació extreta del portal Catalunyareligio.cat) 

El passat 7 de desembre, el president de Justícia i Pau, Arcadi Oliveres, va rebre un premi de reconeixement a la seva trajectòria atorgat pel Fòrum Balsareny, coincidint amb la celebració del II Fòrum de Balsareny, la vila natal de Pere Casaldàliga, en el qual es va fer la preestrena de la minisèrie “Descalç sobre la terra vermella”, una adaptació del llibre del mateix títol de Francesc Escribano. Amb motiu d'aquest reconeixement, Arcadi Oliveres va fer un discurs de crítica als actuals poders establerts i va assegurar que “fa molt temps que he assumit les causes del Bisbe Pere Casaldàliga”. 

En relació a la presentació de la minisèrie, Laura Casaldàliga, una de les nebodes del bisbe, assegurà que “el film ha agradat molt a Pere Casaldàliga" i creu que la part de ficció que conté la minisèrie “podria haver esdevingut de veritat, tal i com està explicada”. L’alcalde de la població, Jaume Rabeya, ha “agraït enormement” la projecció a Balsareny d’aquesta minisèrie emetrà l’any vinent TV3.

Al llarg del dissabte, més d’un centenar de persones van debatre a Balsareny sobre les causes del bisbe Pere Casaldàliga.