Arcadi OliveresEl passat 17 de gener, Justícia i Pau va celebrar la primera edició del “Sopar festiu dels amics i col·laboradors de Justícia i Pau”, per donar a conèixer les activitats de l’entitat i recollir fons per al seu funcionament. També es va retre un emotiu homenatge a l’actual president de Justícia i Pau, Arcadi Oliveres, per la seva immensa dedicació a l’entitat, en què porta més de quaranta anys vinculat.

Un total de 145 persones van reunir-se en aquesta celebració, entre els quals hi havia Mons. Joan Enric Vives, Arquebisbe d'Urgell -que fou Delegat episcopal de Justícia i Pau de Barcelona des de 1979 al 1994-, els Vicaris episcopals de Sant Feliu, Anton Roca i Josep M. Domingo, el delegat de pastoral social de Barcelona, Josep M. Jubany i el Degà de la Facultat de Teologia de Catalunya, Dr. Armand Puig. També foren presents la directora de l’Institut Català Internacional per la Pau, Tica Font, i el director d’Afers Religiosos de l’Ajuntament de Barcelona, Ignasi García Clavel, així com persones vinculades o amics de Justícia i Pau. L’actriu Mon Plans fou la conductora i animadora de l’acte, i el grup “Dum” i el pianista Albert Oliveres hi posaren la nota musical.

En diferents parlaments es presentà l'actual treball que duu a terme Justícia i Pau, la seva trajectòria històrica i les perspectives de futur. Es reconegué les persones vinculades a l’entitat que han rebut recentment distincions o premis i també es recordà les que han mort el darrer any.

Com a element central del sopar, es visionà un curtmetratge, realitzat per Erika Sánchez, sobre la personalitat d'Arcadi Oliveres, qui enguany acabarà el seu tercer i últim mandat com a president de Justícia i Pau. Hi va haver diversos parlaments sobre la seva trajectòria i la seva vida, destacant, en tots els casos, el seu compromís i enorme activitat a favor de la pau, el drets humans i la justícia social. En agraïment per la seva llarga dedicació a l’entitat, se li va lliurar una placa commemorativa i un penell (gall) típic de teulada. Es tracta d’una imatge que simbolitza l’entitat i la seva missió d’assenyalar camins per una societat més justa.

El sopar va permetre recaptar uns 3000 euros, que seran destinats a finançar les activitats de Justícia i Pau durant el 2014. La Junta de Justícia i Pau expressa el seu agraïment a tots els que hi van participar.