Lloguer socialAvui, la Plataforma per al Dret a un Habitatge Digne ha comparegut davant la Comissió de Territori i Sostenibilitat del Parlament de Catalunya per informar sobre la campanya a través de la qual es demana un Fons Social d’Habitatges a Catalunya i recuperar la figura del lloguer per als habitatges buits dels bancs.

Aquesta campanya –iniciada el 3 de juliol de 2013- està promoguda per Justícia i Pau, L’Organització de Consumidors i Usuaris de Catalunya (L’OCUC), CCOO de Catalunya i UGT de Catalunya, i recull la veu d’entitats veïnals, de consumidors, de joves, de pares i mares, i d’entitats i organitzacions socials.

La Plataforma crida l’atenció en la coincidència que hi ha una necessitat d’habitatge social a Catalunya i, al mateix temps, hi ha la possibilitat real de crear un fons d’habitatges destinat a lloguer social. Per això reclama al Govern de la Generalitat la creació d’aquest Fons Social d’Habitatges, i, al Parlament, la recuperació del lloguer forçós pels habitatges buits que estan en propietat d’entitats financeres, com a mesura per fer-ho possible.

Han assistit a la compareixença Eduard Ibáñez, director de Justícia i Pau; Montse Torrent, assessora jurídica de L’OCUC; Xavier Becerra, responsable d’Habitatge de CCOO de Catalunya; i Pere Guillamón, adjunt a Política Sindical de UGT de Catalunya.

**************

Text de la compareixença

Video de la compareixença

Notícia al TN de TV3, el 05/02/2014 (Minut 14:59)