CIEsBarcelona, 8 abril (EFE).- Ahir, 8 d'abril, les entitats Pueblos Unidos de Madrid i la Fundació Migra Studium van fer la presentació de l'informe "Criminalitzats, Internats, Expulsats", sobre la situació dels Centres d’Internament d’Estrangers (CIE) el 2013. El document ha estat confeccionat a partir de 268 visites a 67 interns per part de voluntaris de Migra Studium, que asseguren haver tingut dificultats per accedir al CIE de la Zona Franca de Barcelona.  
 
Un 46 % de les persones internades al Centre d'Internament d'Estrangers de la Zona Franca de Barcelona el 2013 van ser expulsats del país, mentre que el 44 % dels que van ingressar en aquest equipament no tenien antecedents de cap tipus, segons un estudi de la fundació jesuïta Migra Studium.

Aquesta fundació ha posat avui de rellevància que el 54 % dels internats l'any passat va ser posat en llibertat i ha exigit un canvi de model en el règim d'internament en un informe sobre la situació en els CIE elaborat pel també religiós Centre de Pobles de Madrid.

El document ha estat confeccionat a partir de 268 visites a 67 interns de voluntaris de Migra Studium, que asseguren haver tingut dificultats per accedir al CIE tal com -asseguren- els permet l'acta judicial emesa per dos jutjats d'instrucció de Barcelona el juny passat.

L'informe constata que "el cost humà de l'internament és massa alt" i assegura que entre els visitats hi havia persones amb menors espanyols al seu càrrec, casats o amb parella de fet registrada, pel que exigeix un major i més detingut anàlisis de la situació legal, d'arrelament i de salut dels interns.

A l'acte de presentació van participar:

 
· Margarita García O’Meany, voluntària del grup de visites de la Fundació Migra Studium al CIE de Barcelona.

· Cristina Manzanedo, advocada del Centro Pueblos Unidos de Madrid i del grup d’incidència del Servei Jesuïta a Migrants.

· Josetxo Ordóñez, advocat de la Comissió de Defensa de l’ICAB, i voluntari del grup de visites al CIE de la Fundació Migra Studium.