FSCatSeguint l’estela de les edicions dels anys 2008, 2010 i 2012, el Fòrum Social Català (FSCat) torna enguany per oferir un espai de reflexió, trobada i confluència a la ciutadania i als moviments socials catalans, per proposar un altre món possible. Tindrà lloc a la Universitat de Barcelona (plaça Universitat) de l'11 al 13 d'abril. Com cada any, Justícia i Pau s'hi ha adherit.

El Fòrum Social Mundial de Tuníssia, celebrat el 2013 va suposar el tret de sortida per emprendre un nou procés del FSCat, com a espai i procés aglutinadors de les lluites i alternatives socials a Catalunya, des de la doble perspectiva local i global, i amb la voluntat de complementarietat i confluència amb les diferents lluites sorgides darrerament . D’altra banda, Catalunya viu un moment d’especial efervescència política de lluita social i nacional, amb un gran número de persones al llindar de la marginació social i laboral, una reducció del ja de per sí precari estat de benestar assolit i amb l’oportunitat d’exercir el dret a l’autodeterminació.

En aquesta nova edició del FSCat, volem fer un exercici de reflexió col·lectiva de com podem assolir la defensa dels drets necessaris que ens són propis, i fer-lo mitjançant la resistència i la desobediència no violentes, amb l’exercici d’una veritable democràcia. Cada cop som més i més diverses, cada cop tenim més capacitats per fer canviar les coses, cada cop estem més a prop de decidir com ha de ser aquest altre món, aquesta altra Catalunya que podem construir des de baix, des de la participació de les persones en la societat, des dels moviments socials, des del carrer, des de les assemblees de barri, des de les plataformes de lluita i de construcció d’alternatives.

De l'11 al 13 d'abril, a l'Universitat de Barcelona de la plaça Universitat, tindran lloc tallers i conferències. Els tallers i taules rodones en què participa Justícia i Pau, a través del Centre Delàs d'Estudis per la Pau, són els següents:

· La banca armada, inversions perverses dels bancs i caixes- Les mil i una malifetes de la banca (explicades per a nens)  

· Els moviments socials com a constructors d'un relat contrahegemònic: del 0'7% al 15M passant pels moviments alterglobalització. Que ha passat els darrers 30 anys?

· Mou els teus diners: de despeses militars a despeses socials: Objecció Fiscal a la Despesa Militar- Reduïm la despesa militar

Aquest any, a més, el Fòrum és deslocalitzat i se celebra a altres indrets de Catalunya. A Girona s'hi han sumat una trentena d'entitats, entre les quals Justícia i Pau de Girona, que participa en l'organització i presenta una taula rodona sobre "Experiències cooperatives d'alternativa econòmica". Més informació a la web del FSCat a Girona

*************

Més informació del FSCat:

Programa

Video

Més informació