Banc de SabadellMembres de Justícia i Pau de Sabadell van assistir, el passat 27 de març, a la Junta d’Accionistes del Banc Sabadell, en què un portaveu del grup va intervenir-hi per primera vegada per denunciar les inversions en armament que fa el banc. Aquesta acció s’inscriu dintre de la campanya Banca armada

La delegació de 3.242 accions va donar veu a la campanya davant els responsables i els accionistes de l'entitat bancària amb l'objectiu de denunciar les inversions de Banc Sabadell Atlàntic en indústries armamentistes per un valor de més 25 milions d'euros. D'aquests 25 milions d'euros, 20 milions han anat destinats a la concessió de crèdits a empreses com Indra, fabricant d'helicòpters de combat, Maxam, fabricant de tot tipus d'explosius, i Instalaza, productora de bombes de dispersió, prohibides per llei des de 2008, que van ser utilitzades contra la població civil durant la guerra civil a Líbia per part de l'exèrcit de Gaddafi. Els més de 5 milions restants corresponen a accions, fons d'inversió i bons a empreses d'armes com EADS, el segon productor d'armes mundial, i BAE Systems o Northrop Grumman, segon i tercer major contractista militar d'Estats Units.

Per raó de les inversions en armament que Banc Sabadell duu a terme i que en fan una de les entitats que més hi inverteixen, la campanya Banca Armada considera que aquestes accions vulneren els drets humans i denuncia la violació evident de la Responsabilitat Social Corporativa que el Banc proclama.

Representants de la campanya Banca Armada també han estat presents en les juntes d'accionistes del Banc Santander, BBVA i CaixaBank.

Video de la intervenció

Més informació: http://www.bancaarmada.org