SíriaFa un any, el 7 de setembre de 2013, el Papa Francesc va convocar una jornada de pregària i dejuni per la pau a Síria, Orient Mitjà i a tot el món. Un any després d’aquella jornada, a Síria es manté la guerra, que ha continuat produint una enorme mortaldat, destrucció i centenars de milers de desplaçats.

Però també han sorgit recentment nous episodis de violència, de conflicte armat  i de persecucions ètniques i religioses: Gaza, Iraq, Ucraïna o Sudan del Sud...

Davant d’aquests terribles escenaris, el Papa Francesc ha cridat públicament en diferents ocasions i amb iniciatives diverses a pregar per la pau, tot demanant a les parts implicades el cessament de la violència i el respecte als drets humans.

Per això, responent a aquestes crides i amb motiu de l’aniversari d’aquella jornada de pregària, diferents comunitats cristianes del món han organitzat trobades o vetlles de pregària, a les quals s’hi vol sumar Justícia i Pau, fent una crida a les institucions catalanes, espanyoles i europees a un major compromís per aconseguir la pau.