SenyeraJustícia i Pau de Barcelona engeguem un nou curs. Un any més, celebrarem la Diada Nacional de Catalunya participant amb un estand a la Mostra d’Entitats dels Països Catalans, al passeig de Lluís Companys. Així mateix, tenim moltes accions previstes i diferents temes rellevants en la nostra agenda.

Després del descans estival, obrim amb empenta un nou curs (2014-2015) amb moltes accions de sensibilització i incidència en la nostra agenda, ben pendents de l’evolució de molts conflictes i situacions preocupants, tant a casa nostra com en tot el món.

Un any més, Justícia i Pau celebrarem la Diada Nacional de Catalunya amb la nostra participació amb un estand a la Mostra d’Entitats dels Països Catalans, organitzada cada any per l’associació Gent de la Terra, al passeig Lluís Companys de Barcelona. Allà hi tindrem com sempre el nostre estand, on exhibirem els nostres materials i les publicacions, que us convidem a visitar.

Amb motiu d’aquesta Diada, a tres-cents anys exactes de la simbòlica data d’11 de setembre de 1714, i en el marc d’una gran mobilització social en favor del dret a decidir, Justícia i Pau reiterem un cop més la nostra crida per tal que es respecti la identitat nacional de Catalunya i els drets que li són inherents, particularment el dret a ser reconeguda com a subjecte polític i a la seva lliure determinació, de forma pacífica, democràtica i respectuosa del pluralisme polític i de totes les opcions. Així mateix, reiterem la nostra adhesió als acords del Parlament de Catalunya i al Pacte Nacional pel Dret a Decidir, per tal que el poble català sigui consultat sobre el seu futur polític. Igualment, convidem a tothom a sumar-se cívicament a aquesta festa nacional, que ho és de tots, fent-ho de la manera que cadascú consideri oportuna al seu sentir personal i polític.

Més enllà de la qüestió nacional, en aquest nou curs continuarem ocupant-nos de moltes  problemàtiques socials, com l’atur, la precarietat laboral, la pobresa i l’exclusió social. Defensarem el dret a un treball digne, la preservació de l’Estat del benestar. Reclamarem que es garanteixi el dret a un habitatge digne, amb la creació d’un fons social d’habitatges. Farem també un seguiment de les situacions on es produeixen greus vulneracions de drets humans, particularment en àmbits com la immigració, les actuacions policials o la justícia penal. Així mateix, continuarem la nostra àmplia tasca de voluntariat en les presons catalanes, col·laborant en la reinserció social dels penats.

Igualment, conjuntament amb Justícia i Pau d’Espanya i d’Europa, restarem atents i preocupats per la violència, les persecucions ètniques i religioses i els conflictes armats que afecten tràgicament a molt diferents llocs del món, com ara Ucraïna, Palestina, Sudan del Sud, Síria, Iraq...  Pregarem per la pau condemnarem fermament tota violència i defensarem, com sempre, el diàleg i la negociació com a única opció, la protecció de la població civil afectada, el respecte als drets humans, l’exigència d’una autoritat mundial, la promoció de la democràcia, el control del comerç d’armes i el desarmament global.

I continuarem incidint per tal que s’avanci veritablement en la cooperació al desenvolupament dels països més pobres, especialment en àmbits com la salut (davant de terribles malalties com l’èbola o la malària), l’educació o la governabilitat, en el marc d’una economia mundial sota nous paradigmes, no segrestada per capitals salvatges, sinó orientada realment al bé comú universal i en equilibri amb la naturalesa.

Per fer tot això, us demanem la vostra col·laboració, tant de temps personal com econòmica, que és absolutament essencial per poder continuar desenvolupant totes les nostres activitats i campanyes, convidant-vos a associar-vos o a fer-vos donants. Ara més que mai, ens calen persones que donin suport a l’entitat. Gràcies pel vostre suport!!!