AlepoEl passat 20 de juny, diverses entitats, entre les quals Justícia i Pau, juntament amb lafede.cat-Federació d'organitzacions per la justícia global, vam comparèixer al Parlament per demanar als representants polítics accions davant la situació a Síria, el desplegament urgent del Pla català d'acollida de refugiats i refugiades, i una política real i coherent d'acció humanitària.

Les altres entitats compareixents van ser l'Associació Sirio-Catalana, FundiPau, ICIP i Unicef. En representació de Justícia i Pau hi assistí Pere Ortega, que va demanar la creació de cordons humanitaris per part de Nacions Unides per ajudar la població civil d'aquelles ciutats que, com és el cas d'Alepo, estan atacades per un o altre bàndol. També va recalcar que Europa mira i espera sense prendre cap iniciativa davant el conflicte més sagnant actual, amb 170 mil morts i 3 milions de refugiats (video de la compareixença).

Carta als eurodiputats catalans

Així mateix, Justícia i Pau s’ha dirigit per carta als diputats catalans al Parlament europeu per demanar-los que instin a les institucions europees a implicar-se més activament per posar pau en aquest terrible conflicte.

"Salvem Alepo"

D'altra banda, el fundador de la Comunitat de Sant Egidi, Andrea Riccardi, ha fet una crida internacional que, sota el títol "Salvem Alepo", alerta de la situació dramàtica que viu des de fa dos anys aquesta ciutat siriana, de dos milions d'habitants, absolutament segrestada i torturada per la guerra i en procés de destrucció. Aquesta crida està rebent nombroses adhesions.