El passat 24 de gener es va organitzar des de la Plataforma per una Fiscalitat Justa, la 1a Jornada Ciutadana per una Fiscalitat Justa.
 
Els impostos, com a mesura de redistribució i reducció de les desigualtats, estan en el centre del debat polític i social. Moltes entitats i moviments identifiquen clarament aquest debat com la clau per a revertir certes polítiques de retallades i "austericidi" i lluitar així contra la pobresa i l’exclusió. Alhora les pràctiques d’elusió fiscal de grans empreses i fortunes són cada cop més descarades i evidents, i els casos de frau perpetrats per les grans fortunes generen cada cop més escàndol públic.
 
En la Jornada es van plantejar certs interrogants: Podem trobar en la fiscalitat les respostes per caminar cap a una societat més justa? Quines mesures fiscals funcionen per eliminar la pobresa? Som capaços de trobar punts de treball en comú entre aquells que treballem la fiscalitat justa a Catalunya? Quins haurien de ser els propers passos per a mobilitzar-nos per aquesta legítima lluita?
 
Si voleu saber-ne més, aquí teniu un recull de la Jornada.