22/11/2012 El 22 de novembre es farà la sessió inaugural del

El 22 de novembre es farà la sessió inaugural del cicle «Societat, Creença i Pensament» organitzat per La Salle, l’Institut de Tecnoètica, Justícia i Pau i Fundació Claret. Aquest curs 2012/13 les sessions del cicle versaran entorn les "Perspectives d’esperança en el context actual de crisi".

El context actual de crisi que vivim és tan transcendent que no podem deixar passar l’oportunitat de destinar un espai de reflexió, com són els seminaris «Societat, Creença i Pensament», per fer un anàlisi de la situació actual i oferir algunes propostes de canvi per dissenyar plegats un futur més esperançador. Davant l’ambient pessimista que vivim i veient la manca de propostes positives i constructives per afrontar amb confiança aquest període de fractura, no només en el sentit econòmic i financer, sinó també referent a la crisi de valors, i model de societat que estem construint entre tots, proposem el present cicle.

Les crisis, però, també s’han de veure com a oportunitats, i és des d’aquest punt de partida que plantegem el cicle, que sempre s’ha caracteritzat per reflexionar sobre temes d’actualitat i interès social des de l’òptica cristiana.

Ho fem en el marc dels 50 anys d’apertura de les sessions del Concili Vaticà II: «El goig i l’esperança, la tristesa i l’angoixa dels homes d’aquest temps, sobretot dels pobres i de tota mena d’afligits, són també goig i esperança, tristesa i angoixa dels deixebles de Crist, i no hi ha res de veritablement humà que no ressoni en el seu cor» (Gaudium et Spes. 1).

Així doncs, aquests seminaris recolliran durant 6 sessions, les reflexions, visions i formes d’entendre el moment social actual, des del punt de vista de diferents ponents destacats en els seus àmbits professionals, però sobretot amb l’objectiu de recollir al final propostes útils, que ens animin a seguir esperançats tot i el crític context actual que vivim.

*********

Presidirà l’acte el Molt Hble. Joan Rigol i Roig

Intervindran:

- Ramon Ollé, president executiu de l’escola de negocis La Salle BES.
- Eduard Ibañez, director de Justícia i Pau.
- Màxim Muñoz, director de la Fundació Claret.

Dia: 22 de novembre de 2012 
Hora: 19 hores
Lloc: Sala Pere Casaldàliga de la Llibreria Claret de Barcelona
(C/ Roger de Llúria, 5)
Entrada lliure

*********

Més informació:

Secretaria de la Fundació Claret
Roger de Llúria 5, entresol
08010 Barcelona
Tel. 933 429 079 – Fax 933 425 659
Horari d’atenció: Matins: de 9 a 14:00 h. (de dilluns a divendres)
E-mail: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.