0001El pròxim 3 d'abril continuem amb el Cicle dels Dilluns dels Drets Humans que organitzem amb Mans Unides i Cristianisme i Justícia. La sessió es titula “Del treball precari al treball decent. Com aconseguir ocupació digna per tothom?”.

 

Arreu del món, l’atur, la subocupació i el treball precari i informal tenen un enorme impacte sobre la vida de milions de treballadors i les seves famílies, afavorint la pobresa i l’exclusió social. Una societat que no ofereix treball digne per tothom és profundament injusta. Davant d’aquesta realitat, cal reafirmar que el treball, en condicions decents, és un dret fonamental per a la persona, clau del desenvolupament personal i comunitari.

turquia union europea ue banderasCàritas, CONFER, Justicia y Paz, i el Sector Social de la Companyia de Jesús denuncien que milers de persones romanen en un limb jurídic, vivint en pèssimes condicions com a hostes temporals a Turquia i en camps a les illes gregues.

​El 18 de març de 2016 els membres del Consell Europeu (Caps d'Estat i de Govern) es van reunir amb el seu homòleg turc per signar una declaració en la qual van acordar mesures addicionals per “posar terme a la migració irregular des de Turquia a la UE”.

A continuació, tota la nota de premsa de Justicia y Paz (en castellà):

 

Joan Gomez EdO

Articulo de Joan Gómez i Segalà, miembro de Justícia i Pau de Barcelona.

A lo largo de los años, he visitado muchas comunidades religiosas y de todas ellas he aprendido algo. Pero hoy voy a contaros un diálogo en un oratorio islámico que no entendí bien hasta mucho tiempo después.

Saludé al imán y, avanzada la conversación, le pregunté por su función en la comunidad. Él se me sinceró con ejemplos concretos. “Yo intento que los hombres sean responsables en su trabajo, que las mujeres cuiden bien a sus hijos, que los jóvenes sean aplicados en la escuela…”. Pensé que su explicación no se alejaba mucho de la que me podría dar un rector de pueblo. Pero, de repente, su argumentación dio un giro inesperado. “Porque está claro –añadió- , mis fieles vienen mayoritariamente del Magreb, y muchos se desorientan al llegar a una sociedad cristiana en la que los jóvenes se emborrachan cada fin de semana, los hombres sólo piensan en hacerse ricos y la mujeres son infieles a sus maridos. Yo procuro protegerles del cristianismo”.

En aquel momento me reí por lo bajini. Virgen santísima, ¡cuánta ignorancia!

PedroCasaldaligaUn any més, l'associació Araguaia amb el Bisbe Casaldàliga celebra la seva Trobada Anual.

Aquesta tindrà lloc el proprer dia 2 d'abril a l'escola drassanes de Barcelona, sota el títol: Ecologia integral: reconvertir-ho tot.

p1Aquesta Jornada anual de la Comissió General de Justicia y Paz España ha estat organitzada en 2017 per la Comissió Diocesana de Justícia i Pau de Madrid. Correspon al segon any del trienni temàtic al voltant de l'encíclica Laudato Si '(LS) sobre la cura de la casa comuna, del papa Francesc. Està dirigida a totes les persones sensibles amb la natura i el medi ambient i amb els problemes socials i econòmics. La participació en aquesta Jornada ens va a permetre reflexionar, formar-nos, debatre i aprofundir en totes aquelles preguntes que ens interpel·len diàriament:
Existeixen realment els problemes ambientals? Són tan importants? Estan relacionats amb la pobresa i la desigualtat? Què té a veure tot això amb nosaltres, amb els nostres modes de vida, amb la nostra fe?

Subcategorías

Utilitzem cookies, ja sigui pròpies com de tercers, per oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. A l'accedir a "justiciaipau.org" estàs acceptant la seva instal·lació i ús. Per a més informació veure Avís legal. Clicar aquí per acceptar Vore política