Cartell 21h A4 V2 web

El pròxim 3 de maig, a les 18.00 hores tindrà lloc a l'aula magna de la Facultat de Dret de la Universitat de Barcelona, una jornada sobre com de productiu o necessari és el règim d'aïllament a les presons. Aquesta jornada està organitzada per la Universitat de Barcelona, l'Observatori pel Sistema Penal i els Drets Humans i la Coordinadora de Prevenció i Denúnica Contra la Tortura, de la que Justícia i Pau en forma part. La inauguració, a les 18 hores, serà a càrrec de Xavier Pons Ràfols, degà de la Facultat de Dret.

 

assembleaEl proper 16 de maig tindrà lloc l'Assemblea General de socis de Justícia i Pau, màxim òrgan de l'entitat, sota la presidència d'Eudald Vendrell.

En l'assemblea, entre d'altres coses, s'informarà sobre la memòria d'activitats i la memòria econòmica de 2016, i es presentarà el nou pla de treball per al 2017. 

Joan Lopez EdOArticulo de Joan F. López Casasnovas, miembro de Justícia i Pau Menorca.

Ocio y cohesión social

El departamento de salud de la Generalitat de Catalunya publicó a mediados de marzo pasado un informe que confirma que son los niños (especialmente las niñas) de familias pobres los que están recibiendo con mayor virulencia el impacto de la crisis económica de la última década. La foto resultante que nos deja el Observatorio sobre los efectos de la crisis desde el 2013 muestra un deterioro de la vida y la salud de los menores superior al del resto de la población, hasta el punto de que los menores de 16 años han pasado a ser el principal colectivo de riesgo en cuanto a morbosidad, salud mental, consumo de fármacos, hospitalizaciones, etc.

POB 1ermaig2017

Como cada año, la Delegación diocesana de Pastoral Obrera organiza un acto a nivel diocesano para celebrar el primero de mayo.

La Celebración tendrà lugar el viernes 28 de abril de 2017 a las 19 h en la Parróquia Josep Obrer ( Calle de Palmós 49, Barcelona)

 En el acto intervendrán Albert Rceio, profesor de economia aplicada de la UAB y Toni Parrila, director del centro Cruïlla. A continuación se hará una pequeña plegaria y se continuará compartiendo un pequeño refrigerio.

 

CARTELL 2017El pròxim 8 de maig tanquem el Cicle dels Dilluns dels Drets Humans, que organitzem amb Mans Unides i Cristianisme i Justícia, amb la xerrada "La justícia climàtica L’aplicació dels acords de París. Punt d’inflexió?".

El 22 d’abril acaba el termini per a la signatura de l’Acord de París sobre canvi climàtic (2015). És un bon moment per fer balanç. I també per reflexionar sobre si un acord tan poc ambiciós serà suficient per frenar el deteriorament ambiental del nostre model econòmic depredador, insostenible i generador de pobresa i desigualtat.

Subcategorías