Del 15 al 19 d’octubre, la ciutat de Ginebra acollirà la 4a sessió del Grup de Treball Intergovernamental sobre Empreses i Drets Humans del Consell de Drets Humans de Nacions Unides, amb l’objectiu de desenvolupar un Tractat Vinculant per a les empreses transnacionals, en matèria de respecte dels drets humans. Després de les tres sessions anteriors (juny de 2015, octubre de 2016 i octubre de 2017), la sessió d'enguany tindrà una especial importància perquè les negociacions es fan treballant sobre un primer esborrany. D’aquesta manera, durant el desenvolupament del grup de treball, una delegació d’entitats catalanes, entre les quals es troba Justícia i Pau Barcelona, acudiran a la seu de Nacions Unides en el marc de la Crida a l’Acció de la Campanya Global cap a Ginebra 2018.

carta papa francescEn septiembre la Junta de Justícia i Pau Barcelona dirigió la siguiente carta al Papa Francisco para apoyar y agradecer la labor que está realizando en su Pontificado:

Els passats dies 28 de setembre a 1 d’octubre ha tingut lloc a Barcelona i Manresa la trobada anual de Justícia i Pau d’Europa, que és una aliança de comissions nacionals de Justícia i Pau de trenta-un països europeus.

La trobada ha estat acollida i organitzada per Justícia i Pau de Barcelona, en ocasió de la celebració del 50 aniversari de l’entitat a Barcelona i a Espanya (1968-2018).

premi joan gomis 18El jurado del Premio de Periodismo solidario Memorial Joan Gomis ha galardonado, en la categoría de obras periodísticas, Lucas Font y Julia Fernández, y en la categoría de trayectoria periodística, la reconocida Revista 21.

El jurado del Premio de Periodismo solidario Memorial Joan Gomis ha galardonado, en la categoría de obras periodísticas, el reportaje Cómo salir de la cárcel cuando es tu casa, de Lucas Font, realizador audiovisual y antropólogo social y cultural, y de Julia Fernández Cadenas, periodista, publicado el día 16 de julio en la sección Planeta Futuro de El País, dedicada a dar cobertura informativa al desarrollo humano y social sostenible. La obra periodística muestra una triste realidad en Asia, un continente poco tratado por los medios de comunicación occidentales.

logo treball decentEl próximo día 7 de octubre se celebra la Jornada Mundial por el Trabajo Decente, y desde la plataforma de entidades Església pel Treball Decent, de la que Justícia i Pau forma parte, llevaremos a cabo diferentes actos e iniciativas para exigir un trabajo decente.