Si vols ser voluntari o voluntària de Justícia i Pau tens diverses opcions:

a) Integrar-te de forma estable en alguna de les nostres comissions permaments de treball. Les comissions es troben regularment per tal de desenvolupar accions, campanyes i estudis en diferents àmbits. Actualment són aquestes:

b) Integrar-te en alguna de les comissions territorials de Justícia i Pau. Són les següents:

c) col·laborar en tasques del dia a dia de l'entitat. Actualment necessitem:

  • Un/a voluntari/ària que doni suport en tasques de secretaria i administració (1/2 matins o tardes a la setmana)
  • Un/a voluntari/ària que doni suport en tasques de gestió web i comunicació (1/2 matins o tardes a la setmana)

Per a més informació: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

c) Actuar com a voluntari en centres penitenciaris.

 

 

Comissió de drets humans

Breu resum de l'activitat de la comissió

La seva finalitat és organitzar activitats de promoció, defensa, divulgació i sensibilització dels drets fonamentals de les persones i dels pobles, així com de denúncia de situacions on aquests drets són vulnerats o amenaçats.
Les principals accions que porta a terme, entre d'altres, són:

  • Organitzar conferències, debats, seminaris... de sensibilització i denúncia sobre els drets humans.
  • Organitzar el cicle "Els dilluns dels drets humans", juntament amb Cristianisme i Justícia. Un debat - xerrada el primer dilluns de cada mes durant el curs escolar sobre un tema relacionat amb els drets humans.
  • Sensibilitzar sobre els drets de la infància i difondre els continguts i les obligacions que comporta el conveni internacional de drets de l'infant, a través d'un grup de treball específic dins la comissió de drets humans.
  • Preparar i enviar a cartes de denúncia davant de casos de violació dels Drets Humans arreu del món, com ara tortures, desaparicions de persones, detencions arbitràries, agressions...
  • Oferir xerrades, tallers, seminaris sobre drets humans, pena de mort, i altres temes relacionats, adreçats a escoles (tant a alumnes com mestres, com pares i mares).
  • Participar en xarxes d'organitzacions d'església i laiques de defensa dels drets humans, per organitzar campanyes de sensibilització i si cal de denúncia en temes relacionats amb els drets humans.

Tasques de voluntariat

  • Participar en les diferents campanyes o activitats de sensibilització (organització de jornades, conferències, elaboració de materials, etc.), divulgant els nostres materials i organitzar accions concretes en associacions, escoles, esplais, parròquies, etc.
  • Integrar-se en el grup redactor de cartes de denúncia davant de casos de violació dels Drets Humans arreu del món.

Quan i on es reuneix la comissió
Un dilluns cada dos mesos, a les 19 h., a la seu de Justícia i Pau

Com contactar
Per integrar-s’hi, podeu escriure a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
Més informació de la comissió