Ferran Pont, coordinador de JP de Terrassa (27/10/2008)
El nostre país, Catalunya, acaba de perdre una persona molt estimada, el bisbe Joan Carrera ha mort i segur que el trobarem molt a faltar.
Ferran Pont, coordinador de JP de Terrassa / 27/10/2008

El seny del Bisbe Carrera

El nostre país, Catalunya, acaba de perdre una persona molt estimada, el bisbe Joan Carrera ha mort i segur que el trobarem molt a faltar. Havia tingut molta relació amb Justícia i Pau i també amb les comunitats parroquials de Terrassa. Persona de bon  tracte, apreciàvem el seu fer evangèlic i seu tarannà senzill i afable. Però per damunt de tot destacava el seu seny, aquella capacitat de raonar i de buscar solucions enfront tot tipus de problemes de la vida, per difícils que poguessin semblar.

A la dècada dels setanta fou Vicari episcopal per la Pastoral del món obrer i promotor dels Comitès de Solidaritat, una eina de gran utilitat per molt gent perseguida en aquells anys tan difícils. Va predicar sempre amb l’exemple, vivint al costat dels que més ho necessitaven. En uns temps en que tothom havia de ser marxista ell va defensar la justícia i la llibertat, afiliant-se més endavant a Unió Democràtica de Catalunya. Va ajudar els uns i els altres, amb seny, allunyat de dogmatismes i de messianismes.

Recordem el seu bon fer i el de persones que tenia molt a prop : la Remei i la Mercè, sempre disposades a trobar un forat a l’agenda del bisbe per tractar un tema urgent. Sovint el tema plantejat era de difícil o d’impossible solució, però sempre escoltava tothom i sempre intentava buscar un camí que fes possible que unes persones poguessin avançar, encara que fos poc a poc. En la seva actuació intentava sempre no obrir noves ferides en les altres persones que en podien resultar afectades. 

Estimava l’Església i estimava Catalunya. Va fer tot el que va poder per superar els tics involucionistes d’alguns responsables eclesials i va fer-ho amb valentia però també amb seny, amb respecte per tothom. Va col.laborar intensament en la redacció d’un  document cabdal per la nostra història com a pais “Arrels cristianes de Catalunya” de l’any 1985. També consta que va fer mans i mànigues per defensar una Conferència episcopal de Catalunya pactada,  però lliure i sense imposicions alienes.

Descansi en pau el nostre estimat bisbe Joan Carrera.