Badalona

Adreça: Parròquia Sant Josep (C. Enric Borràs, s/n)
Adreça electrònica: correujaumev@telefonica.net
Responsable: Jaume Ventura

La comissió de Badalona participa en les activitats i xarxes locals difonent a la ciutat de Badalona els missatges i campanyes de Justícia i Pau. La comissió es dedica especialment a la tasca d’acollida de persones migrants i refugiades i al diàleg interreligiós.

Possiblement en els temps actuals els experts en economia, Escoles de Negocis, ens diran que fan falta guies amb més força-domini i sense escrúpols que líders sensibles o generosos.

La trajectòria política de Barack Obama té un punt d'inflexió en el moment que és elegit president dels EUA. Aquell bon noi amb ideals referenciats amb el gran líder per la pau Martin Luter King no té res a veure amb l'actual president del país més capitalista del planeta. Crec que va ser una precipitació concedir-li el Premi Nobel de la Pau, quan just acabava de començar el seu mandat com a president del seu país Les seves promeses en les seves campanyes electorals per canviar un món millor al final van cedir davant els interessos dels agents econòmics nord-americans.

Això és més greu per tots els que ens hem sentit enganyats en què crèiem que el canvi d'un home com George Bush dominant, poderós sense concessions, responsable de milers de crims contra la humanitat, veiem en aquest home una esperança de canvi en el planeta.

Ni Al Capone ni George Bush, líders de força i poder, mai van ser proposats per guanyar el Nobel de la Pau si ho van ser Teresa de Calcuta i Mahatma Ghandi que van guanyar gran prestigi per la seva generositat i lluita per la pau al món però que potser en un entorn competitiu-econòmic van ser catalogats com "febles".

De res serveixen els arguments que ens dóna del desplegament de les forces armades que té el seu país en trenta-cinc països en conflictes bèl · lics locals o internacionals, de vegades a través de l'OTAN o directament, dient que són de “caràcter humanitari” on diàriament moren homes i nens civils.

Com la reticència que té a l'hora d'aplicar la taxa Tobin sobre les transaccions borsàries, els de Wall-Street no li hauran pogut permetre, tot fruit de l'especulació i un dels elements de la inestabilitat ecònomica mundial.

La història li recordarà com el primer president dels EUA de raça negra home d'aspecte amable, cortès, que va enganyar al món i que al final va ser absorbit pel sistema capitalista i que per exigències del guió va passar a ser una simple titella dels més forts.