Badalona

Adreça: Parròquia Sant Josep (C. Enric Borràs, s/n)
Adreça electrònica: correujaumev@telefonica.net
Responsable: Jaume Ventura

La comissió de Badalona participa en les activitats i xarxes locals difonent a la ciutat de Badalona els missatges i campanyes de Justícia i Pau. La comissió es dedica especialment a la tasca d’acollida de persones migrants i refugiades i al diàleg interreligiós.

Possiblement, aquests dies de campanya electoral els aspirants a governar ens facin discursos sobre nacionalisme sí o nacionalisme no, independència sí o independència no. Voldria fer unes reflexions desde el punt de vista com a cristians catalans amb cor universal, com deia Sant Pau.

Després dels deu primers anys d´aquest nou segle caldria revisar alguns punts que hauríem de demanar els cristians del nostre país, Catalunya, davant dels que fins ara ens han governat o dels que ho pretenen fer-ho.

Punts que haurien de servir per la extensió del regne de Déu a casa nostra, un Regne basat amb la cultura de la pau i noviolència, un Regne que demanem al nostre Pare cada dia amb la pregària del Parenostre.

Des de la vessant profètica, els cristians no hauríem de cansar-nos de demanar, i si cal denunciar:

· Demanar el dret a la vida, la defensa de la família com a element natural i fonamental a la nostra societat, el dret a escollir els pares l´educació de llurs fills, el dret a circular i escollir el lloc de residència amb totes les seves conseqüències.

· Defensar les no retallades a les despeses socials per la crisi , on la pobresa aumenta dia a dia a casa nostra.

· Denunciar quan no es compleixi el cent per cent del 0,7 com també la reducció i condonació del deute dels països més empobrits.

· Demanar per la reducció progressiva de la despesa militar espanyola per transformar-la en inversió social, com també per la no intervenció militar de l'exèrcit espanyol en els conflictes arreu del món.

· Demanar treballar per l´eliminació dels paradisos fiscals, on els més rics i també alguns governants hi tenen els seus diners, com també per la transperència dels polítics amb les seves gestions de govern. Que la lluita contra el frau fiscal i la corrupció siguin la seva prioritat.

· Denunciar quan els fons públics i subvencions arriben a empreses que vulneren els drets humans.

· Finalment, hauríem de demanar que vetllin per la nostra natura catalana, que la petjada ecològica que deixarem als nostres progenitors sigui reduïda el mínim possible.