Girona

Adreça: C. Antic Roca, 38 bis, 17003, Girona
Adreça electrònica: justiciaipaugirona@gmail.com
Responsable: Albert Quintana
Web: justiciaipaugirona.blogspot.com.es 
Twitter: @justiciaipau_gi

Justícia i Pau Girona és una comissió compromesa amb la cultura de pau. Per això, treballa activament per al desarmament, l’aprenentatge de la convivència des del reconeixement de la igualtat, la mediació i el respecte dels drets humans. A més, s’ha implicat socialment en la sensibilització per l’acollida als refugiats.

Manifest Pau amb Justícia 2Des de Justícia i Pau de Girona us desitgem un molt bon any amb aquest Manifest "Pau amb Justícia" escrit per en Mon Marquès. És un excel·lent ideari per aquest any 2018, basat en l'encíclica Pau a la Terra del papa Joan XXIII, per continuar les lluites que portem des de fa temps.

Us deixem tot seguit el manifest.

Article de Xavier Merino i Serra, membre de Justícia i Pau Girona, publicat al Diari de Girona el dia 22 de novembre del 2017.

 

Els despropòsits de la despesa militar

Amb aquest títol el Centre Delàs d'Estudis per la Pau ha publicat l'informe núm. 34, que analitza el pressupost de defensa d'Espanya de l'any 2017. 

L'anàlisi feta amb els criteris que l'OTAN recomana als països membres, coincideix amb els que utilitza SIPRI, que fa l'anàlisi a nivell mundial.

Tags: girona  

Article que ens envia Xavier Merino i Serra, membre de Justícia i Pau, publicat al Diari de Girona el dia 26 de octubre del 2017

 

El metge de Lampedusa

El 14 d'octubre vaig assistir, al Teatre de Salt, a l'estrena d'aquesta obra fonamentada en el llibre de memòries Llàgrimes de sal, del metge de Lampedusa. La interpretació de Xicu Masó va ser magistral.

Xavier Merino Article que ens envia Xavier Merino i Serra, membre de Justícia i Pau Girona, publicat al Diari de Girona el dia 21 de novembre del 2016.

 

Treball decent per a tothom

El 7 d'octubre s'escaigué la Jornada Mundial pel Treball Decent. Tot i que ha quedat una mica enrere, crec que val la pena de parlar-ne.

Dades que ajuden a centrar el problema: la taxa d'atur a Espanya el 3r trimestre de 2016 és del 18,91%, mentre que a Catalunya és del 14,63%. La de la Unió Europea a final del 2015 era del 9.4%. La taxa d'atur en el segment d'edat de 16 a 24 anys, a Espanya és el 41,94% i a Catalunya el 32,15%. A la Unió Europea, a final del 2015 era el 20,4%.

Xavier Merino

Article que ens envia Xavier Merino, membre de Justícia i Pau Girona, publicat al Diari de Girona el dia 31 de octubre de 2016.

 

"L'Agenda 2017 i l'ecologia integral"

Ja fa unes setmanes que es pot adquirir l'Agenda Llatinoamericana 2017, que porta per títol "Ecologia integral" i, com a subtítol "Reconvertir-ho tot". La primera pregunta que em vaig fer en tenir-la a les mans fou: què és l'Ecologia integral? L'Agenda anomena ambientalista l'ecologia practicada fins ara i que ha servit per apagar focs: demanar que un parc sigui declarat nacional, lluitar contra la construcció d'un pantà, d'una línia elèctrica, d'una carretera... Està molt bé fer-ho però no n'hi ha prou perquè permet que la causa profunda de la situació que ens porta al desastre continuï igual, no canviï.