Terrassa

Adreça: C. Blasco de Garay, 34 b, 08224, Terrassa
Adreça electrònica: marcgraugrau@gmail.com
Responsable: Marc Grau

La comissió de Justícia i Pau de Terrassa, amb un gran sentit de constància i de continuïtat, participa en el Comitè municipal de Solidaritat i en altres xarxes locals de solidaritat. També publica, mensualment, una Carta al Director del Diari de Terrassa. A més, realitza una gran tasca d’integració i convivència amb les comunitats musulmanes locals, i un voluntariat al Pavelló hospitalari-penitenciari de Terrassa.

Carta del director de Justícia i Pau P Terrassa publicada al Diari de Terrassa el 10/05/2015

Sr. Director de Diari de Terrassa Ciutat.

Morts de primera i morts de segona

Distingit senyor:

Aquestes últimes setmanes hem patit greus accidents. Per un costat, a finals de març un vol que feia el trajecte Barcelona-Düsseldorf es va estavellar a Alps, causant la mort a 150 persones. Per altre costat, dos accidents al Mediterrani durant al mes d’abril han provocat la mort, primer de 400 persones, i després de 700 persones més. Sense saber-ne, de fet, el número exacte de víctimes. En tot cas, lamentem molt la mort de tothom que aquests dies ha perdut la seva vida en accidents.

 

Del primer accident, el de l’avió, en coneixem les causes, els noms i cognoms de les víctimes, les últimes converses del pilot, hi ha hagut enterraments d’Estat, s’han revisat protocols i l’endemà s’han posat en marxa nous sistemes de seguretat. Dels accidents dels vaixells, en desconeixem les causes, els noms i cognoms de les víctimes, les últimes converses, no hi ha hagut enterrament d’Estat, no s’han revisat protocols, i sembla que difícilment s’aplicaran nous sistemes de seguretat.

Això ens porta a interrogar-nos sobre diverses qüestions importants: Per què ens sentim identificats amb un tipus de víctimes i no amb un altre? Per què una societat postmoderna com l’actual, tecnològicament tan avançada, és incapaç de trobar solució a un tema tan greu com la mort de tants innocents al nostre mar més proper? Cal una reflexió profunda de tota la nostra societat, però sobretot el que cal és coratge i voluntat per posar fi a una situació tan dramàtica.

 

Terrassa, a 7 de maig de 2015.

JUSTÍCIA i PAU (Comissió de Terrassa)