Terrassa

Adreça: C. Blasco de Garay, 34 b, 08224, Terrassa
Adreça electrònica: marcgraugrau@gmail.com
Responsable: Marc Grau

La comissió de Justícia i Pau de Terrassa, amb un gran sentit de constància i de continuïtat, participa en el Comitè municipal de Solidaritat i en altres xarxes locals de solidaritat. També publica, mensualment, una Carta al Director del Diari de Terrassa. A més, realitza una gran tasca d’integració i convivència amb les comunitats musulmanes locals, i un voluntariat al Pavelló hospitalari-penitenciari de Terrassa.

Carta de Justícia i Pau Terrassa al Director del Diari de Terrassa publicada el 25 de gener de 2016.

El voluntariat gratuït i na Teresa Raich

Distingit senyor:

Sovint sembla que estem immersos en un món on únicament es té en compte el diner, la productivitat, el PIB i el preu de les coses. I a més preu, més valor. Per sort, hi ha persones que ens fan veure, a partir dels seus actes diaris i de la seva manera de ser i de fer, que el valor va més enllà del preu, i que la vida no és només productivitat, sinó gratuïtat, generositat, servei i estima a tothom.

És el cas de na Teresa Raich, que va morir el passat 12-01, persona d’Església, humil, compromesa, agraïda, senzilla, tenaç, de cor immens, activa i amb un esperit de servei exemplar. La seva ha estat una vida lliurada als altres, una vida de servei. La Teresa va entendre que una torxa només té sentit quan crema, i això és el que ha fet ella, donar llum i escalf. Entre moltes altres iniciatives, cal destacar la seva vital contribució a formar i mantenir un equip estable de voluntariat al Pavelló Penitenciari de l’Hospital de Terrassa. Arran de la seva obertura el 1992, la Teresa va buscar tots els mitjans per aconseguir permisos i animar la gent de Justícia i Pau a formar el grup que visita els interns cada setmana. Mentre va poder els va visitar, acompanyar i estimar.

La Teresa (a.c.s.), ens deixa el seu exemple, així com la seva escalfor a molts cors. Va demostrar que la vida la tenim per donar-la i que només donant-la podem fer llum. És per això que encoratgem la ciutadania a reflexionar sobre el manament de l’amor, demanant tothom un temps per dedicar-lo al voluntariat gratuït. No cal que sigui mitjançant cap entitat, pot ser visitant o ajudant persones del nostre entorn que ho necessiten, perquè quan servim i ens donem als altres és quan som realment útils.

Ben atentament,

Justícia i Pau  (Comissió de Terrassa)

Terrassa, a 25 de gener de 2016