Terrassa

Adreça: C. Blasco de Garay, 34 b, 08224, Terrassa
Adreça electrònica: marcgraugrau@gmail.com
Responsable: Marc Grau

La comissió de Justícia i Pau de Terrassa, amb un gran sentit de constància i de continuïtat, participa en el Comitè municipal de Solidaritat i en altres xarxes locals de solidaritat. També publica, mensualment, una Carta al Director del Diari de Terrassa. A més, realitza una gran tasca d’integració i convivència amb les comunitats musulmanes locals, i un voluntariat al Pavelló hospitalari-penitenciari de Terrassa.

Carta de Justícia i Pau Terrassa al Director del Diari de Terrassa publicada el 23 de gener de 2017.

 

Equip de voluntariat “Teresa Raich”

Distingit senyor:

Aquest dies s’ha complert un any de la mort de la nostra companya de Justícia i Pau Teresa Raich (a.c.s.), ella va ésser un bon exemple de dedicació al servei de les persones que més ho necessiten i per això la ciutat va reconèixer els seus mèrits escollint-la el 2011 terrassenca de l’any. En aquest 1r aniversari volem recordar, entre tantes coses bones que va fer, el seu paper de promotora de l’Equip de voluntariat de Justícia i Pau que visita el Pavelló penitenciari de l’Hospital de Terrassa. Quan l’any 1993 s’inaugura el Pavelló, ella fa mans i manegues per gestionar permisos i per poder anar-hi, amb un equip de persones ben disposades i que ara incorpora el seu nom.

El treball desenvolupat pels membres de l’Equip de voluntariat “Teresa Raich” és bàsicament l’acolliment i l’acompanyament de les persones internes que greument malaltes s’han de sotmetre a operacions quirúrgiques o a tractaments especials al nostre Hospital. Quasi sempre es tracta de persones desarrelades, sense família o amb males relacions amb la mateixa, i d’uns anys ençà molt sovint són persones nascudes a l’estranger. A banda d’escoltar els seus problemes, sense entrar mai a judicar-les, a vagades les podem ajudar fent-les-hi petites gestions personals.

D’acord amb la seva família, l’Equip de voluntariat “Teresa Raich” li dedicarà un record especial a la missa que se celebrarà dilluns dia 23 de gener a les 20,15h a la Parròquia de la Sagrada Família. Serà un bon moment per tenir-la present i per agrair-li tota la molta feina que va a fer a la ciutat fins els seus quasi 88 anys, valenta i sense mai defallir davant les dificultats. Persona creient i generosa, no va tenir mai cap dubte que les Benaurances del bon Jesús són un camí segur per poder progressar envers més pau i més justícia per a tothom, aquí i arreu del món.

 

Ben atentament,

Terrassa, a 17 de gener de 2017

JUSTÍCIA I PAU (Comissió de Terrassa)