Terrassa

Adreça: C. Blasco de Garay, 34 b, 08224, Terrassa
Adreça electrònica: marcgraugrau@gmail.com
Responsable: Marc Grau

La comissió de Justícia i Pau de Terrassa, amb un gran sentit de constància i de continuïtat, participa en el Comitè municipal de Solidaritat i en altres xarxes locals de solidaritat. També publica, mensualment, una Carta al Director del Diari de Terrassa. A més, realitza una gran tasca d’integració i convivència amb les comunitats musulmanes locals, i un voluntariat al Pavelló hospitalari-penitenciari de Terrassa.

Carta de Justícia i Pau Terrassa al Director del Diari de Terrassa publicada divendres 16 de maig

El gravíssim drama dels minerals en conflicte

Distingit senyor:

L’activitat econòmica lligada a l’extracció i comercialització de recursos naturals contribueix al benestar i al desenvolupament de les persones. Però tanmateix, existeix a la vegada un important debat sobre les condicions en les que s’exerceixen aquestes activitats, els seus efectes socials, polítics i ecològics sovint molt perjudicials i també sobre el model econòmic, de consum i de cosmovisió, que les sustenten.

Les evidències científiques sobre la relació entre activitat humana i canvi climàtic i els anys de sensibilització social i de pressió política han contribuït recentment a l’assoliment d’un acord internacional sobre la protecció del clima a la Conferència de les Parts o COP 21. Les dades sobre l’impacte negatiu de l’extracció de recursos són menys conegudes que les de l’escalfament global i per això és menor la consciència pública i la voluntat política per a la seva regulació.

Per ajudar a un major coneixement dels drames entorn d’aquestes activitats, la Comissió de Justícia i Pau a Terrassa ha organitzat una xerrada que aportarà dades i reflexions sobre l’impacte social, polític i ecològic de l’extracció de recursos naturals i informació sobre les accions de pressió política de més de 130 organitzacions europees, a favor d’una llei europea per frenar el vincle entre l’aprovisionament de minerals pel sector tecnològic europeu i els conflictes armats arreu del món.

El ponent de la xerrada serà Miquel Àngel Prieto llicenciat en Ciències Polítiques i de l’Administració, persona que des de 1998, ha treballat per ONGs i per a l’Administració en cooperació internacional pel desenvolupament, acció humanitària i construcció de la pau, en països de l’Àfrica. La xerrada serà dimarts dia 16 de maig, a les 19,30h i als locals del Centre Excursionista de Terrassa. Ens agradaria molt poder compartir aquestes inquietuds amb totes les persones de bona voluntat.

Ben cordialment,

Terrassa, a 10 de maig de 2017. Comissió de Justícia i Pau a Terrassa