Terrassa

Adreça: C. Blasco de Garay, 34 b, 08224, Terrassa
Adreça electrònica: marcgraugrau@gmail.com
Responsable: Marc Grau

La comissió de Justícia i Pau de Terrassa, amb un gran sentit de constància i de continuïtat, participa en el Comitè municipal de Solidaritat i en altres xarxes locals de solidaritat. També publica, mensualment, una Carta al Director del Diari de Terrassa. A més, realitza una gran tasca d’integració i convivència amb les comunitats musulmanes locals, i un voluntariat al Pavelló hospitalari-penitenciari de Terrassa.

Carta de Justícia i Pau Terrassa al Director del Diari de Terrassa publicada dijous 30 de novembre.

Actualitat de la Jornada mundial dels pobres

Distingit senyor:

El passat dia 19 de novembre es va celebrar arreu del món aquesta jornada promoguda pel bon Papa Francesc atenent la seva preocupació per totes aquelles persones que ho passen malament, sigui per problemes econòmics, per manca d’un treball decent, perquè es troben soles o estan malaltes, etc. etc. Massa sovint només associem equivocadament els pobres amb les persones que ens demanen una almoina la carrer i aquesta és només una petita part de tantes i tantes persones del món que pateixen severes dificultats i que necessiten de la nostra solidaritat i si és possible de la nostra fraternitat.

El nucli central del missatge que el Papa va publicar és la frase “No es tracta d’estimar amb paraules sinó amb obres”. Una frase que expressa un imperatiu que cap cristià no pot ignorar. En el nostre entorn massa sovint sobren paraules buides i falten molts fets concrets. Cal estimar Déu però a la vegada cal estimar els altres i de manera especial les persones que més ho necessiten. L’Església sempre ha promogut una atenció preferent pels pobres, l’elecció dels primers diaques per atendre les necessitats de la comunitat, en dona bon testimoni. Fins i tot molts dels primers cristians es venien els seu béns per ajudar els pobres.

Ara i aquí se’ns demana l’esforç de voler veure les persones del nostre entorn que són pobres i que ho passen malament. Si no passem de llarg i ens hi fixem segur que, a la nostra família, al nostre veïnat, a la feina o en altres àmbits de relació social, hi trobarem alguna persona que necessita de la nostra companyia o fins hi tot del nostre ajut i suport. El cos a cos, el tracte de persona a persona és del tot aconsellable. Està bé que vulguem ajudar les persones del Tercer o del Quart món que no coneixem i que ho necessiten, però això no ens pot fer oblidar mai les persones més pròximes que també pateixen i que ens esperen.

Ben atentament us saluden,


Terrassa, a 21-11-2017. JUSTÍCIA i PAU (Comissió de Terrassa)