Terrassa

Adreça: C. Blasco de Garay, 34 b, 08224, Terrassa
Adreça electrònica: marcgraugrau@gmail.com
Responsable: Marc Grau

La comissió de Justícia i Pau de Terrassa, amb un gran sentit de constància i de continuïtat, participa en el Comitè municipal de Solidaritat i en altres xarxes locals de solidaritat. També publica, mensualment, una Carta al Director del Diari de Terrassa. A més, realitza una gran tasca d’integració i convivència amb les comunitats musulmanes locals, i un voluntariat al Pavelló hospitalari-penitenciari de Terrassa.

 

Carta de Justícia i Pau Terrassa al Director del Diari de Terrassa publicada dissabte 30 de desembre.

Cal una eina jurídica vinculant enfront les multinacionals

Distingit senyor:

Les empreses multinacionals cada dia tenen més poder econòmic i polític la qual cosa implica un augment de la seva responsabilitat davant la societat. Les empreses no només han de complir la seva obligació de pagar impostos allà on guanyen dinars, sinó que també han de garantir que es respectin els Drets humans en totes les seves activitats arreu del món. Per això des de Justícia i Pau a nivell d’Europa es considera que és urgent que les Nacions Unides estudiïn i aprovin una eina jurídica vinculant que complementi els acords socio-econòmics generals que ja fa anys existeixen.

El Papa Benet XVI va denunciar a “Càritas in Veritate” que hi ha grans empreses multinacionals que no respecten els DDHH dels treballadors i dels productors locals, també el Papa Francesc a “Laudato si” s’adreça a les multinacionals del sector de la mineria denunciant els greus danys provocats per l’exportació cap a països poc desenvolupats dels seus residus sòlids i líquids, sovint tòxics, i també per les activitats contaminats de les empreses que fan en aquesta països unes activitats contaminats que no podrien fer en els països d’origen.

Des de l’any 2014 hi ha un mandat per crear un grup de treball per tractar aquesta qüestió en el marc del Consell de DDHH de les NNUU. S’han fet diverses reunions a Ginebra amb la participació de més d’un centenar de països membres. L’eina que es reclama haurà d’anar més enllà dels Principis rectors sobre empreses i Drets humans que van aprovar les NNUU l’any 2011. La qual cosa ha de contribuir a disminuir primer i a abolir després de forma efectiva totes les formes d’abús i de falta de respecte als DDHH en tots els sector d’activitat de les empreses multinacionals.

Ben atentament us saluda,

Terrassa, a 3 de gener de 2018.

JUSTÍCIA i PAU (Comissió de Terrassa)