Terrassa

Adreça: C. Blasco de Garay, 34 b, 08224, Terrassa
Adreça electrònica: marcgraugrau@gmail.com
Responsable: Marc Grau

La comissió de Justícia i Pau de Terrassa, amb un gran sentit de constància i de continuïtat, participa en el Comitè municipal de Solidaritat i en altres xarxes locals de solidaritat. També publica, mensualment, una Carta al Director del Diari de Terrassa. A més, realitza una gran tasca d’integració i convivència amb les comunitats musulmanes locals, i un voluntariat al Pavelló hospitalari-penitenciari de Terrassa.

Carta de Justícia i Pau Terrassa al Director del Diari de Terrassa publicada dimecres 1 d'agost.

El llenguatge forassenyat del President Trump

Benvolgut senyor:

Darrerament i malauradament el President dels Estats Units ha recuperat el llenguatge més dur i apocalíptic en relació amb l’Iran. La premsa ha recollit les seves manifestacions en el sentit que qui s’atreveixi a desafiar-los podrà patir “foc i destrucció” com mai no s’ha vist a la història. El respecte i la dignitat que mereixen tots els pobles i totes les nacions, hauria de desterrar del vocabulari dels polítics aquestes expressions tan desafortunades i grolleres que semblen de “pinxo de barri”.

Fa poques setmanes el President Trump també havia adreçat unes amenaces semblants al President de Corea del Nord i després s’hi va reunir a Singapur. Quan podia semblar que les coses s’havien encarrilat, amb una venturosa sensació de tranquil.litat, resulta que ara les coses tornen a estar tibants. A parer de la nostra entitat, les Nacions Unides, haurien de prendre les mesures necessàries per intentar frenar aquests excessos i reconduir les coses mitjançant negociacions.

La falta d’equilibri i de seriositat en moltes de les opinions del President Trump són motiu de preocupació a tot el món. Sembla mentida que no vegi que amb manifestacions tan forassenyades i amb més i més despeses militars no anirà enlloc. Els Estats Units són un gran país, origen de les democràcies modernes, però ara han de fer un gran esforç de seny per a trobar equilibri i bona harmonia en les seves relacions internacionals. Escau recordar que l’esperança és la darrera cosa que s’ha de perdre!

Ben cordialment,


Terrassa, 25 de juliol de 2018
JUSTÍCIA i PAU (Comissió de Terrassa)