Terrassa

Adreça: C. Blasco de Garay, 34 b, 08224, Terrassa
Adreça electrònica: marcgraugrau@gmail.com
Responsable: Marc Grau

La comissió de Justícia i Pau de Terrassa, amb un gran sentit de constància i de continuïtat, participa en el Comitè municipal de Solidaritat i en altres xarxes locals de solidaritat. També publica, mensualment, una Carta al Director del Diari de Terrassa. A més, realitza una gran tasca d’integració i convivència amb les comunitats musulmanes locals, i un voluntariat al Pavelló hospitalari-penitenciari de Terrassa.

Carta de Justícia i Pau Terrassa al Director del Diari de Terrassa publicada el divendres 10 de gener.

La Pau, camí d’esperança davant les dificultats

Distingit senyor:

Estrenarem en breu un any nou, i amb aquest, nou propòsits. Sovint articulem aquests propòsits en clau individual com començar el gimnàs, canviar de feina, o desenvolupar una nova destresa. Els propòsits també poden ser col·lectius, pensant sempre en el necessari bé comú, encara que sempre pengin en últim terme d’una voluntat individual. Aquests propòsits podrien ser la fraternitat, la justícia i la pau.

És per això que l’any 1967 el Papa Pau VI va decidir que el primer dia de l’any coincidiria amb la Jornada Mundial de la Pau. I pot haver un propòsit col·lectiu més lloable que la pau? Aquesta Jornada Mundial de la Pau vol ser una crida anual per la pregària en favor de la fraternitat, pau i respecte a la dignitat de totes les persones. La Jornada se centra cada any en algun repte concret i s’acompanya d’un Missatge del Sant Pare que ajudi a la conscienciació, el debat i la pregària. Enguany, el 53é missatge porta com a lema “La pau com a camí d’esperança: Diàleg, reconciliació i conversió ecològica”, i és una invitació a repensar la Pau com a camí, quelcom dinàmic que sempre cal treballar, buscar.

Amb motiu de la Jornada, un any més la Comissió de Terrassa de Justícia i Pau ha organitzat la pregària per la Pau (la 31ena) el mateix dia 1 de gener, a les 20 h a l’Església de Sant Pere amb la participació de les diferents confessions religioses de la ciutat. Tothom hi va ésser cordialment benvingut.

 

Terrassa, a 10 de gener de 2020.

Justícia i Pau (Comissió de Terrassa)