Terrassa

Adreça: C. Blasco de Garay, 34 b, 08224, Terrassa
Adreça electrònica: marcgraugrau@gmail.com
Responsable: Marc Grau

La comissió de Justícia i Pau de Terrassa, amb un gran sentit de constància i de continuïtat, participa en el Comitè municipal de Solidaritat i en altres xarxes locals de solidaritat. També publica, mensualment, una Carta al Director del Diari de Terrassa. A més, realitza una gran tasca d’integració i convivència amb les comunitats musulmanes locals, i un voluntariat al Pavelló hospitalari-penitenciari de Terrassa.

Carta del director de Justícia i Pau P Terrassa publicada al Diari de Terrassa el 03/02/2015


La crisi, una cosa del passat?

Distingit Senyor:

Cada dia se senten més discursos dels governants dient-nos que això de la crisi és una cosa del passat i que Espanya ja se’n està sortint. És possible que a certs nivells i en certes activitats això sigui cert, però per la gran majoria de les famílies i de les persones que més estan patint la crisi, no s’aprecia cap senyal de millora que pugui alimentar la seva esperança.

Amb més de 100.000 famílies a Catalunya que no tenen cap ingrés fix o amb més de 20.000 persones a Terrassa que voldrien treballar i que no troben feina, com es pot dir que la crisi és una cosa del passat? Només es podrà dir que superem la crisi quan les xifres de l’atur i de les famílies sense ingressos es redueixin significativament. La crisi ha portat molts canvis a la nostra societat i caldrà repartir molt millor la feina.

Atesa la proximitat de diverses campanyes electorals hi ha un risc greu de falta de rigor en les promeses que es puguin fer. Les creixents desigualtats, entre uns rics cada dia més rics i uns pobres cada dia més obres, s’han de poder aturar. Escau recordar que per poder superar les greus mancances actuals fan falta menys promeses i més solidaritat.

Terrassa, 3 de febrer de 2015.

JUSTÍCIA i PAU (Comissió de Terrassa)