Justícia i Pau és una entitat responsable i transparent amb els ingressos econòmics que rep.

 

INFORMACIÓ INSTITUCIONAL

L'entitat té naturalesa jurídica d'associació de dret canònic de l'arxidiòcesi de Barcelona, inscrita al registre d'entitats religioses del Ministeri de Justícia amb el número 014673, i té el NIF R-5800416-I. El seu domicili actual és Roger de Llúria 126, 3-1, Barcelona 08037.

L’entitat es regeix per les següents normes:

  • Els seus Estatuts
  • El Codi de Dret Canònic de l’Església Catòlica (1983)
  • Els Acords Jurídics entre l’Estat Espanyol i la Santa Seu
  • La Llei Orgànica 7/1980 de 5 de juliol, Llibertat Religiosa


ORGANIGRAMA DE L’ENTITAT

Organigrama2017

 

PERFIL I TRAJECTÒRIA DELS MÀXIMS RESPONSABLES DE L’ENTITAT

Eudald Vendrell. President

Llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona (1970). Advocat en exercici al Col·legi d’Advocats de Barcelona des de 1970. Soci fundador del Despatx “GAY-VENDRELL Advocats”, amb dedicació ininterrompudament al Dret Privat en totes les seves branques.

President (1995-1997) del “Grup de Juristes Roda Ventura” (Secció catalana del Moviment Internacional de Juristes Catòlics de PAX ROMANA). Intervencions vàries, en aquesta condició, en les sessions plenàries de la Comissió de Drets Humans de la ONU, amb seu a Ginebra, presentant diverses comunicacions escrites i intervencions orals ja que l’esmentat moviment gaudeix de l’estatut de ONG Consultora de Nacions Unides, sobre qüestions tals com drets dels emigrants, condemna de violacions de drets humans, etc.

Membre de Justícia i Pau des de 1987 i Vocal de la Junta durant el període de 1989 a 1993.
President de Justícia i Pau des de 2014.

 

Eduard Ibáñez. Director

Llicenciat en Dret (1992) i Doctor en Dret Penal per la Universitat de Barcelona (2007). Exerceix com a advocat des de 1993. És el director de l’entitat des d'abril de 2002. A més, actualment presideix la Comisión General de Justicia y Paz d'Espanya. Va ser president de la Federació Catalana d'ONG per al Desenvolupament entre 2007 i 2009.

 

 

 

Quima Giménez. Secretària

Llicenciada en Administració i Direcció d’empreses i diplomada en Ciències Empresarials per la Universitat Oberta de Catalunya. Màster en Secretariat Internacional d’Alta Direcció.

Des de 2012 és responsable d’administració, recursos humans i riscos laborals d’una empresa de muntatge. Prèviament, va ser responsable de l’administració i de manteniment de diferents societats, i durant cinc anys va ser auditora de qualitat. Va treballar nou anys com a secretària de direcció en diferents organitzacions.

Des del 2015, amb una dedicació parcial, és Regidora d’Hisenda i Solidaritat i Cooperació de l’Ajuntament de Sant Just Desvern.

Participa activament a Mans Unides, Creu Roja i Intermón. És membre de les comissions de Sant Just Desvern i Nord-Sud de Justícia i Pau.

 

Jesus Castro. Tresorer

Llicenciat en Empresarials per ESADE i Diplomat en Sociologia per ICESB. Va ser Director financer i gerent d’una petita empresa dedicada a l’exportació internacional d’aparells de mesura industrial del sector metal•lúrgic des de fa 30 anys.

Com a experiències socials, va formar part de l’escoltisme Agrupament Folch i Torres de Barcelona, Agrupament Marti Luther King de Sant Just Desvern, membre de la Jobac de Sant Just Desvern, Consell Pastoral de Sant Just Desvern, membre de la comissió de Justícia i Pau de Sant Just Desvern i vocal de la Junta de Justícia i Pau de Barcelona, així com de la Junta de la entitat Solidança com a Tresorer i analista.

 

Mª Dolors Oller. Vocal

Doctora en Dret. Professora de Dret Públic a ESADE Law School (URL) i de Moral Social a l'Institut de Ciències Religioses de Barcelona (ISCREB). Membre de Cristianisme i Justicia de Barcelona. Vocal de la Junta de Govern de Justicia i Pau-Barcelona i membre de la Comissió de Migracions i Diversitat. Membre d'un grup d'AUDIR de diàleg interreligiós.

 

 

 

Núria Carulla. Vocal

Llicenciada en Teologia Moral per la Facultat de Teologia de Catalunya. Col·labora amb l’Institut Superior de Ciències Religioses de Barcelona. Actualment jubilada, va estar funcionària de la Generalitat de Catalunya.

Sempre ha estat vinculada a diferents organitzacions sobretot dedicades a la solidaritat amb el Tercer Món: Agermanament- CIDOB, Racó Tercer Món del SIPAJ, Comitè Oscar Romero, Coordinadora de grups de Tercer Món de les Parròquies, i col·laborant amb la Delegació de Missions de l’Arquebisbat de Barcelona.

Com a col·laboradora voluntària en organismes de solidaritat amb el Tercer Món, ha visitat diversos països de l’Amèrica Llatina per conèixer projectes de cooperació i Comunitats eclesials de base per establir contactes amb grups de Barcelona. És responsable de la Comissió Nord-Sud de Justícia i Pau.

 

Joaquim Cervera. Vocal

Ordenat sacerdot el 1976. Llicenciat en teologia per la Facultat de Teologia de Catalunya (1976), diplomatura en sociologia per l´Institut Catòlic de Paris, (1978), llicenciatura en sociologia pel Lleó XIII a Madrid per la Universitat Pontifícia de Salamanca (1992). Professor de Sociologia i Sociologia de la religió a la Facultat de filosofia de la Universitat Ramon Llull i en el Centre Teològic Salesià Martí Codolar. Membre i Professor del Centre d'estudis Pastorals de la diòcesi catalana. Patró de la Fundació d’acció social La Vinya de Bellvitge-Gornal. Participa activament en l'Associació de la Unesco de Diàleg Interreligiós (AUDIR), en el Fòrum de l’Hospitalet-Espai de confiança, en el Col·lectiu de Dones a l’Església i en la Revista l’Agulla. És responsable de la comissió de Migracions i diversitat de Justícia i Pau.

 

Núria Sastre. Vocal

Nascuda el 1945. Advocada en exercici fins fa dos anys. Membre fundadora del Grup de Jurisates Roda Ventura. Voluntària de presons (1.996-2009). Col·laboradora de la Coordinadora contra la Marginació de Cornellà de Llobregat. Membre de Pax Romana ICMICA (Moviment Internacional de Intel·lectuals Catòlicse) amb la responsabilitat de Vice-Presidenta per Europa. És membre de la comissió de Drets Humans de Justícia i Pau.

 

 

Àngel Miret. Vocal

Nascut a Barcelona, llicenciat en dret i diplomat per ESADE. És funcionari de la Generalitat on ha desenvolupat, entre altres, els següents llocs de treball: Subdirector General de Coordinació del Departament de Salut, Director General de la Funció Pública, Secretari General d’Administració i Funció Pública i Secretari d’Immigració. Actualment és coordinador del Comitè per a l’Acollida de les Persones Refugiades a Catalunya (2015-2017).

Del 2007 al 2011 és nomenat administrador judicial dels jutjats de Barcelona i posteriorment de l’Audiència Nacional, de diferents entitats dedicades a la cooperació internacional fins que és nomenat gerent de l’Àrea de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports de l’Ajuntament de Barcelona (20111-2015). Del 2010 al 2012 va ser vocal de la Comissió d’Estrangeria del Col·legi d’Advocats de Barcelona.

Ha treballat com Subdirector General de Midat Mútua Metal·lúrgica i Vice-president de la Fundació Sindicalistes Solidaris (UGT), dedicada a la cooperació internacional. És membre de la Junta Directiva de Justícia i Pau i patró de la Fundació Lluis Espinal/Cristianisme i Justícia.

Ha treballat com a professor associat de diferents universitats, la UAB primer i des de l’any 2004 fins el 2016 a la UPF. Fa més de 10 anys que fa el programa “ Un món sense fronteres” a Ràdio Estel i és autor de diferents articles i publicacions, entre les que es poden destacar “Immigració, autonomia i integració” i “Política y gobernabilidad de la inmigración en España”.

 

Maria Bargalló. Vocal

MariaBargallo webLlicenciada en biologia per la Universitat de Barcelona l’any 1979. Va cursar posteriorment l’especialitat d’Educació Infantil a la Universitat Autònoma de Barcelona (1998) i un postgrau en Ciutadania: Dinàmiques d’Inclusió Social a la Universitat de Girona (2006).

Actualment jubilada, ha dedicat la major part de la seva vida professional a l’educació, primer com a mestra i directora en un centre públic, després com a assessora i com a tècnica del Departament d’Ensenyament en aspectes d’acollida de l’alumnat immigrant, d’interculturalitat i de cohesió social i finalment com a inspectora d’educació. Ha col·laborat com a professora amb la Universitat de Barcelona, la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat Ramon Llull i la Universitat Politècnica de Catalunya.

Fundadora del Moviment Infantil de Barriades de Molins de Rei l’any 1972. Des de l’any 1977 ha estat sempre vinculada als Moviments d’Acció Catòlica Obrera on ha exercit la conciliaria de grups de la JOBAC, de la JOC i actualment d’ACO. Voluntària del SEPAP, col·labora amb el Centre de Formació d’Adults Artur Martorell del Centre Penitenciari BRIANS I.

Membre de Justícia i Pau des de l’any 2016, és responsable de la comissió d’Ecologia i Justícia.

 

Josep Mª Fisa. Delegat episcopal

Ordenat sacerdot el 1975. Llicenciat en teologia. Inicià una activitat molt enèrgica en els camps de l’esplai, l’agrupament escolta i la confirmació d’adolescents, i junt amb un grup de capellans van fundar, amb la col•laboració obligada dels joves que es movien per les parròquies i dels seminaristes de la comarca, els Aplecs, primer, i després el Moviment de Revisió de Vida del Baix Llobregat. El consiliari Josep Maria Fisa seria, anys a venir, el consiliari general d’aquest moviment, un trienni recordat per ser el més actiu de la JOBAC.

L’any 1982 deixà la vicaria de Molins de Rei per traslladar-se a la parròquia de la Mare de Déu del Pilar, a Cornellà, i el 1989 guanyà la rectoria de la parròquia del Carme a Sant Joan Despí. És consiliari de Justícia i Pau des de 1994.

 

 

INFORMACIÓ ECONÒMICA

Pressupost

El pressupost per a l’any 2016 va ser de 154.973,00 €.

 

Comptes anuals i auditoria de comptes

Els ingressos totals bruts de Justícia i Pau de 2016 van ser de 142.649,07 €.

 

Finançament2016

 

Comptes auditoria comptes2016

D’aquestes quantitats, només s’han considerat com a públiques les classificades com a 

“Subvencions públiques” (59.763,66 €).

 

La despesa total realitzada a l’exercici 2016 fou de 153.288,21 €.

L’informe complet d’auditoria de comptes de l’exercici 2016 està disponible al final d'aquesta pàgina.

 

Relació i redistribució del personal durant els exercicis 2015 i 2016

Rel dist personal 2015 2016

despeses personal 2015 2016

La retribució al personal de direcció de l’entitat va estar, durant 2015, de 27.815,06 € i durant 2016, de 30.646,12 € en concepte de sous i salaris.

 

Convenis de col·laboració subscrits entre l’entitat i l’Administració

En l’actualitat, Justícia i Pau únicament té subscrits els següents convenis de col·laboració:

  • Conveni de col·laboració amb el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, que data del 10 d’abril de l’any 2007 i s’ha prorrogat tàcitament fins al present, i en virtut del qual l’Administració aporta a l’entitat, anualment, la quantitat de 5.000 € per l’atorgament del Premi Periodístic Joan Gomis. El document del Conveni de col·laboració es pot consultar en el següent enllaç.
  • Conveni de col·laboració per a la formació pràctica en centres de treball amb l’Institut Vall d’Hebron, des de l’11 de novembre de 2016 fins al 7 d’abril de 2017, per a la formació d’un estudiant d’Administració i Gestió.
  • Convenis de cooperació educativa per a la realització de pràctiques acadèmiques externes, des de l’1 de setembre de 2016 fins al 31 de maig de 2017, per a la formació d’estudiants de diferents carreres universitàries (UAB).

 

Ajuts i subvencions

Les subvencions atorgades per a Justícia i Pau Barcelona durant els darrers 5 anys han estat els següents:

 Ajuts i subvencions 2016

Si vols més informació econòmica de l'entitat, pots contactar amb nosaltres a través del correu Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. i al telèfon 93 317 61 77. També pots consultar la Memòria d'activitats.DOCUMENTACIÓ

  • Auditories

Auditoria dels comptes anuals – 2016

Auditoria dels comptes anuals – 2015

Auditoria dels comptes anuals – 2014

 

  • Memòries d'activitat

Pots consultar les memòries d'activitat de Justícia i Pau al final de la pàgina Què fem.