[Rec]fugiades és un projecte d’Aprenentatge Servei adreçat a joves amb l’objectiu de sensibilitzar en matèria de migracions i refugi.

El projecte s’ha iniciat durant el curs 2017/18 amb la participació d’un centenar de joves de fins a quatre centres: Institut Barres i Ones, Col·legi Mare de Déu dels Àngels, Col·legi Natzaret i Col·legi Montserrat. Els i les participants han participat en un conjunt de tallers gratuïts amb continguts sobre migracions, drets humans, pau i llenguatge audiovisual. Després d’aquestes formacions, ofertes per l’associació La Bretxa i Justícia i Pau, els i les joves han preparat breus curtmetratges relacionats amb la temàtica del refugi, per als quals han comptat amb el testimoni de diverses persones refugiades.

Aquest projecte compta amb el suport de:

accd horitzontal color

 

 

 

Curmetratges resultants del projecte

 

 

Imatges del projecte 2017-2018

tweet2

tweet3

 

 

 

 

tweet4tweet6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Què preparem pel curs 2018/19?

tweet5

 

Ja estem immerses en la preparació de [Rec]fugiades 2018/19. El nou projecte es desenvoluparà amb l'alumnat de 4t d'ESO del Col·legi Mare de Déu dels Àngels i el Col·legi Natzaret.

Per aquesta nova edició tenim un nou repte: els i les participants seran els encarregats de conscienciar als seus veïns sobre la situació de les persones migrades i refugiades. Per dur a terme aquesta acció, es formaran i de manera paral·lela elaboraran una campanya de sensibilització. Encara no sabem quins productes produiran, així que us n'anirem informant pel nostre Facebook i Twitter.