Search
Close this search box.

Amb motiu del greu accident laboral de Súria

Comunicats
10/03/2023

Ens sumem al comunicat de la Pastoral Obrera de Catalunya on s’expressa el dolor i consternació per l’accident que es va produir ahir a la Mina Cabanasses de Súria i que ha causat de moment tres morts.
 

Des de la Pastoral Obrera de Catalunya volem expressar el nostre dolor i consternació per l’accident que s’ha produït avui a la Mina Cabanasses de Súria i que ha causat de moment tres morts. El nostre suport i la nostra pregària per a les famílies afectades, i la nostra solidaritat amb el conjunt de treballadors que realitzen una activitat de risc no sempre prou valorada.

La seguretat, a la mina, i en tot treball, ha de ser prioritària. Treballem per viure, i per viure dignament, no pas per morir. I cal el compromís de tots -empreses, inspecció de treball, sindicats, treballadors, legisladors- per evitar accidents que sovint comporten conseqüències terribles per als treballadors i per a les seves famílies.

Ho expressava bé el papa Francesc a la Missa del Gall de l’any 2021, a Roma, quan deia “No més morts en el treball: esforcem-nos per aconseguir-ho!”. És tasca de tots vetllar perquè no es produeixin, i vetllar també per acompanyar les seves víctimes. Que ningú no pugui sentir-se abandonat. Recordem que l’any 2022 s’han produït a Espanya 679 morts per accident de treball, 80 dels quals han passat a Catalunya, i un 11,8 % més que l’any anterior.

Preguem a les nostres eucaristies per les víctimes d’aquest accident i perquè sapiguem donar-los el suport que necessiten. Com diu la pregària a Jesús Obrer, “Que els obrers morts al camp d’honor del treball i de la lluita reposin en pau”.

Pastoral Obrera de Catalunya