Com es desenvolupa

El projecte es concep amb un format d’EDICIONS BIANUALS. Cadascuna d’elles es centra en un determinat conflicte dels humans amb la Natura i es desenvolupa a través de 6 fases o etapes orientades, en el seu conjunt, a avançar vers una conversió ecològica integral.

En totes elles s’integren en sinergia les 4 grans línies de força del projecte: Natura, Art,  Espiritualitat i Transformació;  per més que, segons el moment, es posa més l’accent en una o altra.

1er ANY

Preparació

TROBADA AMB ARTISTES

Reunió inicial amb artistes interessats/des en participar en el projecte amb l’objectiu d’exposar les opcions de fons que orienten el projecte, els compromisos que demana i les etapes a través de les quals es desenvolupa.

Fase 1

MEDITACIÓ PER LA TERRA, A TRAVÉS DE L’ART

Trobada de meditació, oberta a tothom, de caràcter trans-religiós i trans-conviccional, amb una perspectiva d’ecologia integral. A través de la paraula, el silenci i l’art, ens disposem a la comunió mútua i amb la Natura per prendre dolorosa consciència les ferides infringides i disposar-nos a restablir l’harmonia trencada.

És el punt de partida que fonamenta tot l’itinerari a recórrer.

 

Fase 2

TOQUEM DE PEUS A TERRA

Trobada, oberta a tothom, amb activistes i amb persones compromeses en els conflictes amb la Natura que s’aborden en aquella edició. Te per objectiu analitzar què passa, perquè passa i què podem fer per transformar aquelles realitats, des d’una perspectiva integral.

Fase 3

TEMPS DE CREACIÓ ARTÍSTICA

Inspirats per les vivències de les fases anteriors els i les artistes fan la seva creació artística, ja sigui de forma individual o conjunta,  amb una nova mirada sobre la Natura i les ferides que li infligim.

Al llarg d’aquest temps, hi ha artistes que ofereixen una matinal de tallers, oberts a tothom, per acompanyar una experiència de connexió profunda amb la natura a través de l’art.

Fase 4

MOSTRA D’ART DESCALÇ PER LA TERRA

Mostra de les creacions dels i les artistes per compartir, a través de les seves obres i intervencions, el seu endinsament en la Natura i el seu camí  de transformació.

Durant la Mostra s’ofereixen visites guiades, tallers  i d’altres activitats participatives per oferir a tothom qui ho desitgi l’oportunitat d’experimentar i d’aprofundir en el vincle espiritual i el compromís amb la Natura a través de l’Art.

 

2on ANY

FASE 5

ITINERÀNCIA DE LA MOSTRA

Itinerància de la Mostra d’Art descalç per diferents indrets del país, oferint visites guiades i establint sinergies amb els agents locals per a promoure, en el context de cada lloc, una nova mirada sobre els nostres conflictes amb la Natura i una nova manera de situar-nos-hi.

FASE 6

ACCIÓ D’ INCIDÈNCIA

Realització d’un gest col·lectiu per interpel·lar a la societat sobre el conflicte en el que s’ha centrat l’edició, mediat a través de l’Art.

FASE 7

CLOENDA

Trobada oberta a tothom que ha participat d’alguna manera en l’itinerari d’Art descalç per la Terra i a d’altres que vulguin conèixer el projecte , per veure amb perspectiva i reviure el camí fet al llarg d’aquests 2 anys; per celebrar-lo i agrair-lo junts a través de l’Art, el silenci i la paraula; per refermar el nostre compromís amb la Terra i obrir pas a la següent edició del projecte.