Search
Close this search box.

L’esperança arriba a la L3

Notícies
26/04/2023

La diversitat i interculturalitat, l’amor i l’amabilitat i l’ecofeminisme són les temàtiques centrals de les tres obres guanyadores del concurs de “Murals per la Pau”, organitzat per la nostra entitat, en el marc de la 2a edició de la Setmana per la Pau – Arcadi Oliveres

Les obres guanyadores han estat “Intercoloritat”, d’Ivonne Navarro Varas, “Juntos creamos paz” de Pil Anna Tesdorpf i “Ecofeminisme per a un nou futur” d’Aitana Giráldez Arias.


Amb “Intercoloritat”, la guanyadora del primer premi, ha volgut representar una societat diversa i intercultural, allà on les fronteres es difonen fins a desaparèixer per crear un ventall infinit de nous colors i paradigmes possibles. 

L’obra “Juntos creamos la paz” representa la pau del metro, punt de trobada per a gent de diferents edats, religions, nacionalitats, aparences i orígens. Un lloc on les persones es reuneixen tot el temps, conscientment o inconscientment. Coexisteixen en pau i amb respecte. 

I per últim, l’obra “Ecofeminisme per a un nou futur” en la qual es tracta l’economia solidària com un model que ens permet viure la ciutat des de la sostenibilitat, el bé comú i el consum de proximitat. Un espai on es produeixen relacions de reciprocitat i suport mutu entre les veïnes, fomentant l’autogestió i la lluita social per a teixir un futur ecofeminista.

Aquestes tres peces han estat pintades, entre les nits del 25 i 26 d’abril, en tres espais situats a l’andana de l’estació del metro de Diagonal (Línia 3) perquè interpel·lin a la ciutadania i convidin a repensar el món que necessitem.  

També s’ha pintat un quart mural honorífic, que ha realitzart l’il·lustrador Bernat Oliveres, fill de l’Arcadi Oliveres, i amb el qual es vol reivindicar a l’Arcadi Oliveres com a inspirador d’esperança. En ella es representa la transició entre un món cruel, violent i brutal cap a un món just, pacífic i harmoniós en què les persones, totes, aprenem a cuidar-nos i cuidar casa nostra amb amor i empatia. Aquesta obra porta per nom “Sempre amb esperança”.

El lliurament de premis es durà a terme el 4 de maig, a les 18:30 h, a la sala Cotxeres de Palau Robert. Durant l’acte, es presentaran les diferents activitats de la Setmana per la Pau – Arcadi Oliveres 2023, que es realitzaran del 6 a l’11 de maig, i hi haurà un espai de conversa amb les tres guanyadores i en Bernat Oliveres perquè expliquin les seves creacions.

El concurs, que compta amb la col·laboració de la Fundació TMB, l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP) i del Taller d’Art, Cultura i Creació (TACC), ha un total de 52 propostes. 

A banda de les tres obres guanyadores, el jurat ha volgut agrair de manera especial la participació de l’alumnat de 4t d’ESO de l’escola Maristes Anna Ravell que van treballar les seves propostes pel concurs dins d’una unitat didàctica sobre pintura mural que van realitzar.

El concurs de Murals per la Pau té per objectiu mantenir viu el llegat d’Arcadi Oliveres i el seu compromís a favor de la pau, dels drets humans i de la justícia global. A més també serveix per reivindicar l’art com a vehicle de transformació social i com a eina d’expressió d’esperança.