[PREMIATS] EDICIONS ANTERIORS

Guanyadors de la XV edició del Premi Memorial Joan Gomis

Obra periodística: «Teixint fils d’emocions», de l’associació Periodisme Fora de Quadre, en el marc d’una iniciativa impulsada per l’Escola Cultura de Pau de la UAB, sobre un projecte dut a terme a l’Escola Ciutat Comtal

La iniciativa es desenvolupa a l’escola Ciutat Comtal, al barri de Vallbona, on conviuen diferents cultures. És una iniciativa amb la voluntat de construir relacions respectuoses i d’ajuda mútua, cooperant i involucrant professors, pares i alumnes. És un projecte pilot que demostra haver millorat la convivència al barri.

Trajectòria periodística: «Sed de agua, sed de vida», projecte de Jairo Marcos i Mª Ángeles Fernández

El projecte és una aposta original i ambiciosa que ha recorregut més de 12 països amb l’aigua com a eix transversal. Els reportatges tracten problemàtiques socials i vulneracions de drets motivades per aquest bé comú. Com citen els autors: “sense aigua no es pot viure i l’aigua pot provocar la més terrible de les morts”.

Guanyadors de la V edició del Premi Memorial Joan Gomis

Obra periodística: «La Somalia refugiada», de Oriol Andrés, Carles Castro i Gemma García.

Un reportatge, publicat a la revista Foc Nou, que descriu a través de testimonis la situació que es viu a Dadaab, el camp de refugiats més gran del món. Situat al nord-est de Kenya, acull actualment unes 300.000 persones, majoritàriament somalis, triplicant les previsions inicials. El treball premiat és fruit del viatge que els tres periodistes van realitzar a finals de 2009 per realitzar el documental “Dadaab”.

Trajectòria periodística: «Memoria liberadora», de Juan Ignacio Cortés.

Un reportatge, publicat a la revista Vida Nueva, que recorda la figura d’Ignacio Ellacuría i els altres cinc jesuïtes assassinats al Salvador ara fa vint anys. Els crims dels anomenats ‘màrtirs de la UCA’ encara segueixen sense jutjar.