[PREMIATS] EDICIONS ANTERIORS

Guanyadors de la XIII edició del Premi Memorial Joan Gomis

Obra periodística: «Cómo salir de la cárcel cuando es tu casa», per Lucas Font i Julia Fernández.

Aquest reportatge, publicat a El País, narra una realitat absolutament desconeguda: la problemàtica dels infants que viuen amb els seus pares a les presons del Nepal. L’obra es centra en el paper de Indira Ranamagar i la seva organització, que recull als infants de les presons i els acull, oferint-los habitatge, educació i cures.

Trajectòria periodística: Revista 21

Aquesta revista informa, des de ja fa 100 anys, sobre realitats poc conegudes i oblidades, tot unint denúncia, llibertat i esperança. El seu tractament de tota mena de temes, persones i col·lectius, relacionats amb els valors del Memorial: pau, solidaritat i defensa dels drets humans, l’han fet mereixedora del premi.

Guanyadors de la V edició del Premi Memorial Joan Gomis

Obra periodística: «La Somalia refugiada», de Oriol Andrés, Carles Castro i Gemma García.

Un reportatge, publicat a la revista Foc Nou, que descriu a través de testimonis la situació que es viu a Dadaab, el camp de refugiats més gran del món. Situat al nord-est de Kenya, acull actualment unes 300.000 persones, majoritàriament somalis, triplicant les previsions inicials. El treball premiat és fruit del viatge que els tres periodistes van realitzar a finals de 2009 per realitzar el documental “Dadaab”.

Trajectòria periodística: «Memoria liberadora», de Juan Ignacio Cortés.

Un reportatge, publicat a la revista Vida Nueva, que recorda la figura d’Ignacio Ellacuría i els altres cinc jesuïtes assassinats al Salvador ara fa vint anys. Els crims dels anomenats ‘màrtirs de la UCA’ encara segueixen sense jutjar.