Search
Close this search box.

Més de 800 persones han participat a la Setmana per la Pau – Arcadi Oliveres

Notícies, Setmana per la Pau
27/05/2024
  • En el marc de la 3a edició de la Setmana per la Pau-Arcadi Oliveres 2024, des del 16 i fins al 23 de maig, Justícia i Pau va organitzar diferents actes arreu de Barcelona portant a la reflexió, construcció, i compartir aprenentatges sobre l’activisme per una pau positiva i afavorir el diàleg.

Barcelona, maig 2024. Entre escoles, persones i entitats, enguany, més de 800 persones han participat en la Setmana per la Pau – Arcadi Oliveres 2024.

Dimarts 14 de maig vam celebrar l’acte inicial amb Joves per la Pau. Mitjançant la creació d’un espai de multidiàlegs, joves d’entre 18 i 30 anys van compartir la seva opinió i preocupacions sobre els mitjans de comunicació, la intel·ligència artificial i quin impacte tenen en les nostres societats, tant en l’àmbit individual com global. “Quin ús en fem? Les dominem o ens manipulen? Com detectar i prevenir discursos d’odi, polaritzacions i missatges fonamentalistes?” Per dinamitzar el debat, vam comptar amb la col·laboració de Cristian Palazzi, de la fundació Platoniq, i Pol Andiñach, també conegut com a Cuellilargo. Amb les conclusions dels diferents debats, s’elaborarà un manifest de propostes i declaracions fetes pels joves per presentar a les institucions, partits polítics i ciutadania.

Dijous 16 de maig, aquest any a la Seu del Districte de Nou Barris, va tenir lloc la Plaça del Diàleg. Amb aquest acte vam oferir un espai per a la sensibilització dels més joves a favor de la justícia global i la consciència ecològica amb la col·laboració de diverses entitats del barri i de Barcelona.

Dimecres 22 de maig, al Centre Cívic Patí Llimona vam organitzar la taula rodona de Veus de Pau: Construïm pau des de la paraula. En aquesta taula vam comptar amb la participació de Simona Levi, Cècile Barbeito, Xavier Casals, Alba Tobella, i Cèlia Cerdanas. Vam debatre sobre l’auge de l’extrema dreta i la banalització del mal, a la vegada que també es van proposar estratègies que fomentin narratives de pau, ponts d’entesa i diàleg. L’acte també es va retransmetre pel canal de Youtube de Justícia i Pau.

Finalment, la Setmana per la Pau -Arcadi Oliveres va concloure el dijous 23 de maig amb la celebració de la Pau al Cor. Al mig de la Plaça Sant Jaume, amb la Pau al Cor vam crear un espai de reflexió i gest compartit a favor de la pau i la concòrdia a partir de l’actuació de música, paraula i cant de les diferents tradicions espirituals, religioses i conviccionals presents a la ciutat. Aquest és un acte interreligiós i interconviccional per reivindicar l’espiritualitat com un camí vers la pau. Entre les comunitats que participaran en aquest acte, es troben el Grup bengalí d’Hinduisme-vaishnava de Fabian Duarka, el Bhrama Kumaris, els Amics del desert, la Federació de Famílies per la Pau i Unificació del Món, la Comunitat evangèlica protestant de parla alemanya – Església Luterana Martin Luther, Caritas Diocesana de Barcelona, l’Església de Scientology, l’Església evangèlica, Sukyo Mahikari, l’Església ortodoxa apostòlica antioquena, el Cor de l’església de Jesucrist dels Sants dels Darrers Dies, els Bahà’í, el Comitè Oscar Romero, el Grup bengalí d’Hinduisme-vaishnava de Fabian Duarka, i de comunitats catòliques, evangèliques, musulmanes, hinduistes, jueus, maçones i budistes.

La Setmana per la Pau – Arcadi Oliveres vol ser un espai de trobada, obert a la participació de tota la ciutadania, perquè puguem repensar entre totes i tots, com construir una ciutat de pau, de diàleg i de reivindicació d’una justícia global. A la vegada, amb aquests actes volem mantenir viu el missatge i llegat del nostre antic president i company Arcadi Oliveres.