Search
Close this search box.

2a Trobada d’Ecoparròquies

Notícies, Parròquies EcoSolidàries, Sin categorizar
08/04/2024
El passat dia 6 d’abril de 2024, una quarantena de persones va participar,  a la 2a trobada de la Xarxa d’ecoparròquies que es va realitzar a la Parròquia de Sant Pere i Sant Pau d’El Prat de Llobregat.

La trobada es va iniciar amb una breu pregària, que havia preparat el grup de la parròquia, a partir de la paràbola del sembrador i d’algunes frases de l’encíclica Laudato sí del Papa Francesc.

Jesuïta Joan Carrera donant la seva ponència en la Segona Trobada d’Ecoparròquies

El jesuïta Joan Carrera, llicenciat en Medicina i doctor en Teologia, va fer una aportació molt interessant en la seva  ponència Créixer d’una altra manera, on plantejava la necessitat de deixar enrere el paradigma del creixement il·limitat del capitalisme imperant, que centra el creixement en la producció i el consum, i cercar altres models de creixement personal i comunitaris basats en els aspectes relacionals i el bé comú.

Per iniciar l’intercanvi d’experiències, el grup d’ecoparròquia d’El Prat va fer una presentació d’algunes de les accions que han portat a terme durant els darrers tres anys, destacant la tasca de reflexió i de difusió que fan entorn de l’encíclica Laudato si i l’exhortació Laudate Deum del Papa Francesc. En aquest sentit, van presentar un conjunt de pòsters, amb imatges significatives d’El Prat que il·lustren frases de l’encíclica Laudato si per apropar l’encíclica a aquelles persones  que no la coneixen. També van presentar els recessos quaresmals que han preparat utilitzant algunes de les exposicions de Mans Unides sobre el malbaratament alimentari, l’ús de l’aigua i la utilització dels recursos naturals. El rector de la parròquia va presentar també la instal·lació de plaques fotovoltaiques que s’està realitzant a les parròquies d’El Prat, en el marc d’un projecte global en col·laboració amb l’ajuntament per crear una comunitat energètica que doni servei a la població.

La resta dels participants van fer també les seves aportacions explicant els projectes que s’estan portant a terme a les seves respectives parròquies. Finalment,  el matí es va cloure amb una dansa contemplativa de benedicció de la Terra.

Petit grup de ruta pel Delta del Llobregat (dins de la jornada de la Segona Trobada d’Ecoparròquies)

Després d’un dinar de germanor, a la tarda, en petits grups, es va fer un itinerari de contemplació reflexió i pregària pels espais naturals protegits del delta del Llobregat. Una passejada tranquil·la seguint el tram final del riu Llobregat, contemplant la fauna i la flora característica de la zona, donant gràcies a Déu pel do de l’aigua que dóna la vida, demanant perdó pel mal ús que sovint en fem i obrint-nos a l’acció per preservar-la i compartir-la com a bé comú que és, amb la força del seu Esperit.

Una trobada, en conjunt, enriquidora que ens esperona a seguir endavant sembrant la llavor de la Bona Nova que ens  mostra que una altra manera de viure més sòbria, però alhora més rica i més plena, és possible seguint les petjades del Crist ressuscitat.