Search
Close this search box.

Crònica del pelegrinatge per Gaza

Notícies
29/04/2024
28 abril (Barcelona)

Avui al pelegrinatge per Gaza, la Comunitat de Palestina a Catalunya, l’Associació catalana de jueus i palestins Junts, i diverses entitats cristianes, com la GOAC, l’ACO, Justícia i Pau, Fundipau, ACAT contra la tortura, Cristianisme i Justícia, MIJAC, entre d’altres, s’han sumat als diferents pelegrinatges internacionals per demanar l’alto el foc a Gaza i una solució pacificada davant l’escalada del conflicte i la vulneració del dret internacional per part d’Israel.
A les 9h del matí, Llum Mascaray, de la GOAC donava la benvinguda a una caminada solidària amb el dolor dels qui pateixen el conflicte, Laurent Cohen, de l’Associació de Junts recordava que no és antisemitisme denunciar polítiques opressives i d’apartheid del govern israelià i la complicitat dels països occidentals, i Lina Alhafez, de l’organització ha explicat el recorregut i ha ofert la possibilitat de col·laborar amb UNRAW.
La marxa ha anat sumant efectius i hem arribat al voltant de 200 a Santa Maria del Mar. Han fet el tancament de l’acte Salah Jammal, de la Comunitat Palestina i Arnau Selga, d’UNRAW, que ha assenyalat la necessitat que els camions entrin a la zona amb prou aliments per a tothom. A hores d’ara, n’entren uns 30-40 quan faria falta suport humanitari per 350-400 camions.

L’organització ha valorat positivament la marxa, la convocatòria plural i el final simbòlic al Fossar. Un grup ha seguit la pregària i solidaritat amb el poble palestí a l’eucaristia de Santa Maria del Mar, on s’ha fet una pregària en àrab i s’ha recitat el Parenostre en àrab a càrrec de Lina Alhafez.