Search
Close this search box.

Art LS'

ART LS’ és un nou camí d’exploració i aprofundiment de l’encíclica Laudato si’, entenent l’art com a vehicle de contemplació de la natura, com experiència d’unió amb la creació i de transformació personal vers una manera més harmònica de viure a la terra.

Tal com ho expressa el Papa Francesc:

«No es tracta de parlar tant d’idees, com sobretot de les motivacions que sorgeixen de l’espiritualitat per a alimentar una passió per a la cura del món». (LS’ 216)

«Prestar atenció a la bellesa i estimar-la ens ajuda a sortir del pragmatisme utilitarista». (LS’ 215)

DESENVOLUPAMENT HUMÀ INTEGRAL

2022 – ACTUALITAT

QUÈ ENS PROPOSEM

  • Impulsar una transformació radical de la nostra manera de concebre i de viure la relació amb els altres éssers vius, el planeta i el conjunt de la humanitat; una transformació espiritual profunda que ens obri a la sacralitat de la vida i de la creació. 
  • Viure, a través de l’art, un procés de connexió amb la natura, entrant humilment en l’espai sagrat de la terra, deixant-nos transformar i, des d’aquí, refermar el nostre compromís amb una nova manera de viure en la nostra casa comuna.

COM HO FEM

  • Organitzant trobades d’artistes afins als plantejaments de l’encíclica LS’ per a aprofundir junts com es pot donar resposta, des de l’art, als grans reptes de la crisi ecosocial actual.
  • Promovent la realització d’actuacions artístiques orientades a impulsar una transformació de la consciència del nostre lloc com a humans en la terra i en la natura, en la línia del que expressa la LS’, com ara el Projecte Art Descalç per la Terra.
  • Fent difusió d’aquestes actuacions artístiques i també les reflexions conjuntes o manifestos que dintre del projecte puguin sorgir per tal de multiplicar la seva repercussió.
  • Promovent la participació artística en accions ciutadanes reivindicatives o de sensibilització encaminades al canvi de paradigma que orienta LS’.

 

Vídeos del Projecte Art Descalç per la Terra

CONTINGUT RELACIONAT