Search
Close this search box.

[FINALITZAT] #ConflictMinerals

El nostre model de consum està provocant un augment de la producció, donant al sector extractiu un paper destacat en l’economia global d’avui. Però aquestes activitats generen impactes que afecten sobretot comunitats i persones (vulneració de drets humans, desplaçaments, violència…).

La necessitat d’extracció de la major quantitat de materials en el menor temps possible, convertir-los industrialment en productes i serveis que la societat consumirà i després la mateixa naturalesa rebrà en forma de deixalles contaminants, està generant un circuit consumista cada vegada amb més celeritat i risc, acostant-nos vertiginosament als límits físics de la Terra.

DESENVOLUPAMENT HUMÀ INTEGRAL

2014 – 2021

AMB QUI HO FEM?

QUÈ ENS PROPOSEM

  • Donar a conèixer la relació entre el nostre model de consum i els conflictes armats i violacions de drets humans als països on s’extreuen els minerals necessaris per sostenir-lo.
  • Impedir que els grups armats de zones en guerra es financin amb el comerç de minerals utilitzats per a la nostra tecnologia. Volem aconseguir trencar el vincle entre els nostres aparells i els #ConflictMinerals.
  • Donar veu i informar sobre les connexions entre el model de consum imperant i la perpetuació de la vulneració dels drets humans en l’extracció dels #ConflictMinerals són claus per a fer-ho. Per assolir aquest objectiu, la campanya treballa en diferents línies.

COM HO FEM

  • Treballant en la incidència política davant el govern espanyol, les institucions europees i altres autoritats a favor de la correcta aplicació de la normativa europea en matèria de #ConflictMinerals.
  • Sensibilitzant la ciutadania sobre les implicacions de la producció massiva de béns de consum que genera impactes negatius per a la natura i les poblacions més vulnerables.
  • Difonent informació sobre les conseqüències de l’extracció sense regulació dels recursos naturals i les resistències que provoca.
  • També hem col·laborat amb tres entitats de la província del Kivu Nord amb l’objectiu de finançar projectes de diferent naturalesa orientats a la defensa dels drets dels col·lectius més vulnerables de la seva població.
     

Web de la campanya: conflictminerals.es

CONTINGUT RELACIONAT