Search
Close this search box.

[FINALITZAT] [Rec]fugiades

[Rec]fugiades és un projecte educatiu d’aprenentatge-servei, realitzat amb el centre educatiu Mare de Déu dels Àngels (La Sagrera, Barcelona) i amb la participació de l’entitat de vídeo participatiu La Bretxa.

PAU, DIVERSITAT I DEMOCRÀCIA

2017 – 2020

AMB QUI HO FEM?

QUÈ ENS PROPOSEM

El projecte té com a objectiu general implicar la juventut en accions per a millorar el coneixement i la informació entre la ciutadania, especialment altres joves, sobre la situació i el dret de les persones migrants i migrades, desplaçades i refugiades, per ajudar a canviar percepcions i actituds.

COM HO FEM

Dissenyem un projecte conjuntament amb el centre educatiu, basat en la metodologia de l’aprenentatge-servei en el qual s’inclouen:

  • Un conjunt de sessions talleritzades sobre les migracions, el racisme i la xenofòbia.
  • La participació a l’aula de testimonis de persones migrades i persones tècniques d’entitats referents en l’acollida i integració de persones migrades.
  • La realització d’una campanya de sensibilització, formada per productes de producció pròpia molt diversos.
  • Presentació en societat de la campanya de sensibilització.

 

Es tracta d’una proposta basada en la participació activa de l’alumnat, que fonamenten els aprenentatges en processos vitals i experiencials. Així, es propicia la reflexió i la formació de criteri propi, acompanyant els processos i impulsant a l’acció procurant que en gaudeixin.

CONTINGUT RELACIONAT