SORTIR DE LA PRESÓ: UNA AVENTURA INCERTA.
Escrit per Xavier Badia, Juli de Nadal, Roser Garcia i Irene Monferrer. El món de
La majoria de les persones privades de llibertat formen part dels col·lectius més vulnerables, afectats per la pobresa i l’atur crònic, la desestructuració familiar, el fracàs escolar i la manca de qualificació professional, l’alcoholisme i les drogodependències, les patologies mentals, la manca de permís per residir o treballar al país, etc. A la vegada, la privació de llibertat i aïllament és una situació que comporta sovint una major exclusió social i un deteriorament de la salut física i mental.
Per això, el conjunt de la societat té el deure ètic de treballar per reduir l’impacte negatiu de l’empresonament i orientar les penes a la rehabilitació i la reinserció social. Per contribuir a aquest objectiu, l’any 1987 Justícia i Pau va crear un equip de persones voluntàries dedicades a visitar i oferir acompanyament personal, escolta activa, i activitats educatives i culturals a les persones recluses, especialment aquelles que no compten amb suport familiar o arrelament social.
JUSTÍCIA RESTAURATIVA
1987 – ACTUALITAT
Mitjançant un equip de persones voluntàries que actuen a tots els centres de la província de Barcelona (CP Dones BCN, CP Quatre Camins, CP Joves Quatre Camins, CP Brians 1, CP Brians 2, CP Lledoners, Mòdul Hospitalari Penitenciari de Terrassa) i altres centres de Ponent (Lleida) i Puig de les Basses (Figueres).
Els programes que duem a terme actualment són els següents:
Escrit per Xavier Badia, Juli de Nadal, Roser Garcia i Irene Monferrer. El món de
Dones i Presons Entrevista a Clàudia Bernardi, voluntària de Justícia i Pau de l’eix d’acompanyament
Dones i Presons Entrevista a Carla Torrijos Van Schoor, voluntària de Justícia i Pau de
Dones i Presons Entrevista a Roser Garcia Guasch, voluntària de Justícia i Pau de l’eix
Adreça i contacte
Justícia i Pau Barcelona
Roger de Llúria, 126, 3r 1a
08037 Barcelona
622 561 495
justiciaipau@justiciaipau.org